Osveta basketaša Amerima: Srbija najbolja na planeti!

Još jedna potvrda da je Srbija zemlja košarke stigla je iz Kine, gde su naši basketaši postali prvaci sveta - srušene su SAD sa 21:16, čime smo po drugi put došli do planetarne titule.

24 Sata (Serbia) - - SPORT - L. Dumeljić

ZLATO - Uspeh iz 2012. godine ponovila je ekipa sa novosadskog Limana u čijem sastavu su: Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Sivić. Naši momci su u kineskom gradu Gvanžuu redom gazili Italiju (16:13), Novi Zeland (20:17), Katar (21:16), Rusiju (21:14), Holandiju (22:10), Španiju (17:13), da bi kao šlag na torti u finalu basketa 3x3 osvetili košarkaše sa Olimpijskih igara u Riju.

- Vratili smo Amerima za poraz košarkaša u zlatnom finalu na Igrama u Riju! San mi se ostvario i ne znam kako da vam opišem ovaj neverovatan osećaj - rekao nam je Dejan Majstorović.

Momak iz Starih Banovaca nije bio u ekipi 2012. u Atini, ali je pre dve godine nastupao na Mondijalu u Kataru, kada su srpski basketaši osvojili srebrno odličje.

- Eto, i ja da osvojim zlato na Svetskom prvenstvu. Čitav turnir smo odigrali dobro, pa je i ova medalja zaslužena. Imali smo težak put do titule, ali tako je kada želite da postanete šampioni planete. Grupa nam je bila paklena, ali timska igra je ono što nas krasi. Protiv SAD smo igrali koncentrisano i borbeno, a agresivnom odbranom smo uspeli da zaustavimo Majkla Henrija. Ovaj 23-godišnji basketaš iz Čikaga ima veliku šansu da zaigra u NBA ligi, verujte mi šta vam pričam - zaključio je popularni Maestro.

Radost do neba: Naši basketaši su prošli težak put do titule

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.