Pakuje „orlovima”, ali i „svecima”

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - M. Zarić

Dušan Tadić je bio strelac ili asistent poslednjih 10 golova reprezentacije, a sjajne partije nastavio je i u Premijer ligi, u kojoj je trenutno igrač sa najviše stvorenih šansi saigračima - 27.

Dušan Tadić je stvorio najviše šansi u Premijer ligi i drugi je u Evropi po tom parametru. „Zahvalnost dugujem selektoru Slavoljubu Muslinu“, rekao je za „24 sata“.

FORMA - Dušan Tadić je u neverovatnoj formi! Sve nas je oduševio fantastičnim partijama u dresu reprezentacije, a sada je potvrda njegovih vrhunskih igara stigla i iz Engleske.

Odlični krilni napadač je u pobedi Sautemptona nad Barnlijem od 3:1 kreirao dve šanse za gol, pa je po tom parametru vodeći u Premijer ligi.

U dosadašnjih osam kola je svojim saigračima stvorio čak 27 prilika. Prosečno je po meču kreirao 3,73 šanse.

- Znao sam i prethodnih nedelja da sam u vrhu po broju kreiranih šansi, bio sam i u top pet u prethodnih nekoliko kola i drago mi je da sam nastavio da igram odlično - kaže Dušan Tadić.

Iza njega su igrači koji brane boje mnogo jačih klubova, ali je Tadić pokazao da za odlične igre na terenu nisu bitna imena klubova, već talenat i majstorstvo.

A momak iz

Bačke Topole je u tim segmentima jedan od najboljih u Evropi. Uostalom, brojke svedoče o tome.

Tako mu po broju stvorenih šansi u leđa gledaju Silva (Mančester siti), Vilijan (Čelsi), De Brujne (Mančester siti), Firmino (Liverpul)...

- Sve su to vrhunski igrači i imponuje mi što sam ispred njih. Već tri godine sam u Sautemptonu, igram u kontinuitetu i zadovoljan sam svojim partijama. I prethodnih sezona sam dobro igrao, ali je sada to još bolje. Najveću zahvalnost za to dugujem Slavoljubu Muslinu - dodao je Tadić.

Naš krilni napadač je i u samom evropskom vrhu po ovom parametru kada se u obzir uzmu fudbaleri iz pet najjačih liga. Uspešniji je samo Rijad Budebu iz Monpeljea sa 34 kreirane šanse.

Podsetimo, sjajni napadač je pre devet dana briljirao u pobedi Srbije nad Austrijom, kada je dao gol i dva puta asistirao.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.