Najluđe stvari koje možete da uradite na putovanju

24 Sata (Serbia) - - PUTOVANJA - Uj

OBIČAJI - Život ponekada može biti pun zabrana. Ipak, na svetu postoji dovoljno zemalja u kojima možete da radite većinu stvari koje vam padnu na pamet. Na primer...

HODATE GOLI – ŠPANIJA

Španija je poznata po svojim nudističkim plažama, ali većina ne zna da je u Španiji potpuno legalno da budete goli na bilo kom mestu. Zapravo, ovo je neporecivo ljudsko pravo što se ustava u ovoj zemlji tiče.

KONZUMIRATE BILO KOJU DROGU – PORTUGAL

Portugal je dekriminalizovao svaku postojeću drogu na svetu. Doduše, ovo nije isto kao i legalizacija

- ako vas uhvate sa nekom drogom, mogu da vas pošalju na savetovanje, ali nećete završiti u zatvoru. Čini se da ovakva politika daje rezultate jer je od dekriminalizacije droga broj smrti koje su njima izazvane opao za

90 odsto.

ZAKAČITE BACAČ PLAMENA NA KOLA – JUŽNA AFRIKA

U ovoj zemlji možete da kupite proizvod po imenu „Blaster“- bacač plamena koji ima domet od 20 metara i može da se montira na kola. I potpuno je legalan. Izumitelj ovog proizvoda tvrdi da njime nećete ubiti nikoga - već ćete ga samo oslepeti.

KRAĐA REMEK-DELA – HOLANDIJA

Lopovi koji ukradu neprocenjivo umetničko delo nemaju potrebe da se okreću crnom tržištu jer će po zakonima ove zemlje ukradeno delo postati legalno ako u njihovom posedu ostane 20 godina. Doduše, stvari su malo komplikovanije ako ukradu nešto iz javne kolekcije ili dela iz nacionalne baštine jer u tom slučaju ona će zakonski postati njihova - nakon 30 godina.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.