Ukrcavanje na Betonski brod

Betonski brod “Sip” na Savskom šetalištu gotovo je u potpunosti renoviran, a u njemu će biti otvorena galerija, restoran, virtuelni muzej brodarstva, scena... Prema procenama, svi radovi biće završeni za mesec dana.

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА -

Betonski brod “Sip” gotovo je u potpunosti renoviran, a u njemu će biti otvoreni galerija, restoran, virtuelni muzej brodarstva, scena...

SIMBOL - Brod je spasen od sigurnog uništenja: pošto mu je oštećeno korito, zbog čega je utonuo, plan je bio da se minira i priobalje čisti od njegovih ostataka.

Tada je otkupljen, a ideja novih vlasnika Marka Malenića i Ivana Sinadinovića bila je da se potpuno obnovi i sačuva kao rariret.

- Za mene je ovaj brod simbol onoga što pokušavamo da uradimo već dve godine - da na jednom potpuno zapuštenom delu Beograda sagradimo “Beograd na vodi” i pravimo nešto čime treba da budemo ponosni - kaže gradonačelnik Siniša Mali dodajući da su radovi još u toku.

Gradonačelnik je zahvalio mladim ljudima koji su imali želju i našli način da od broda koji je bio polupotopljena ruina pored Savske promenade naprave brod kojim se, kako oni sami tako i grad Beograd, može ponositi.

- Ovo će biti prostor za održavanje

Prvi kulturni sadržaji trebalo bi da budu organizovani u novembru

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.