Profesori BG univerziteta koji su više od predavača Prof. dr Branko Rakić, Pravni fakultet

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SV - K. Hajdukov

PRIMER - A da njegov slučaj nije usamljen i da ima još mnogo pedagoga na Univerzitetu u Beogradu za koje bi njihovi učenici bili spremni na pobunu, pokazala je anketa koju smo sproveli. Ovi su profesori koji su, pored odličnih referenci, discipline i rada, studentima prirasli za srce jer su poznati po tome što otvaraju nove vidike, a znanje koje prenose obogaćuju prijateljskim i roditeljskim odnosom.

- Čovek je, pre svega normalan i običan, nikada nijednu lošu reč o njemu nisam čula. Popularan je i voljen među studentima svih generacija - kaže jedna od studentkinja Pravnog fakulteta.

Profesor Rakić je, pre rada na Pravnom, radio u pravosuđu i Ministarstvu pravde, a na Sorboni je magistrirao i diplomirao. Uže oblasti legendarnog predavača su:

evropsko pravo, međunarodni odnosi i pravo međunarodnih organizacija.

Rakića studenti vole jer se prema njima postavlja kao drug. Ima Fejsbuk profil i na njemu preko 4.000 prijatelja.

Prof. dr Zoran Paunović, Filološki

Na Filološkom fakultetu, među mnogim profesorima sa različitih katedri, ubedljivo je najomiljeniji redovni profesor Zoran Paunović sa katedre za anglistiku. Profesionalnost i sposobnost da prenese znanje studentima su vrline kojima se izdvaja, kažu njegovi đaci. Jedan je od najcenjenijih poznavalaca engleske književnosti.

- Nijedan čas nije dosadan, jer pored plana časa, na njegovim predavanjima naučiš još mnogo drugih stvari i zanimljivosti - objasnila nam je studentkinja anglistike.

Prof. dr Mirjana Devedžić, Geografski

Ona je šef katedre za smer Demografije.

- Predaje sa velikom strašću i vidi se njena želja da prenese što više - kaže nam je student Geografskog fakulteta.

Ova žena-zmaj, kako kažu njeni đaci, dovodi stručnjake na svoja predavanja kako bi približila studentima temu koju obrađuju i vodi ih na terensku nastavu.

Prof. dr Vladimir Koprivica, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Vladimir Koprivica je 2012. odneo titulu najboljeg profesora po izboru svih studenata Beogradskog univerziteta.

- On prenosi znanja kao malo ko. Njegove rečenice se pamte dugo.

Profesor bez prem-

Nepravda koja je naneta neprevaziđenom Ivanu Medenici, profesoru Fakulteta dramskih umetnosti na čija su predavanja dolazili studenti sa svih fakulteta, danima potresa akademsku javnost. Ipak, najlepši deo ove ružne priče je ujedinjenost koju su đaci i kolege pokazali u želji da Medenicu zaštite.

Dr Vladimir Pavićević, FPN

Skoro da nema studenta na FPN-u koji vam neće reći da mu je najdraži među profesorima politikolog i docent Vladimir Pavićević. Na fakultetu predaje Istoriju političkih teorija na veoma zanimljiv način - uključuje ih u celokupno predavanje, vodi diskusije i postavlja pitanja koja podstiču na razmišljanje.

- Mnogo može da se nauči od njega. Uz to se šali, pozitivan je. Zna se da kod njega na vežbama mora da bude disciplina i rad, ali smo se s druge strane, na poslednjim vežbama u dvorištu fakulteta s njim igrali “mafije i policije” - kaže nam jedan od njegovih studenta.

VLADIMIR KOPRIVICA

ZORAN PAUNOVIĆ

VLADIMIR PAVIĆEVIĆ

BRANKO RAKIĆ ca, savršen čovek i pedagog - ovo su samo neki od atributa koje mu studenti pripisuju.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.