Da li će primiti Nobela? Dilan peva i ne mari za priznanje

24 Sata (Serbia) - - ŠOU - Lj. Krstić

Otkako je proglašen za dobitnika Nobelove nagrade za književnost, Bob Dilan je prilično ignorisao celu stvar. Američki mediji pišu da je na dan proglašenja nastupio u Las Vegasu, gde nijednom rečju nije spomenuo nagradu.

ĆUTANJE - Ipak, mnogi smatraju da je na neki način prokomentarisao čitavu stvar sa Nobelovom nagradom tako što je koncert završio pesmom Frenka Sinatre “Why Try to Change Me Now” (Što bi sada da me menjaš).

Komisija koja stoji iza nagrade sada je napokon odustala od pokušaja kontaktiranja s muzičarom, iako žele da ga pozovu u Stokholm na svečanost pobednika, gde nagrade dodeljuje švedski kralj Karl XVI Gustaf.

Na pitanja novinara šta rade po pitanju Dilana, stiže jasan odgovor:

“Trenutno ne radimo ništa. Zvala sam i slala mejlove njegovim najbližim saradnicima i dobila sam vrlo pristojne odgovore. Zasad, to je svakako dosta”, rekla je Sara Danijus, sekretarica

Švedske akademije, za tamošnji državni radio SR, a piše "Business Insider".

“Ako ne želi da dođe, on neće doći. U svakom slučaju će zabava biti velika, a on zaslužuje čast koju je dobio”, rekla je ona dodavši da nije nimalo zabrinuta i da smatra da će se muzičar ipak pojaviti na svečanosti.

Otkako je dobio Nobela, prodaja njegovih dela se udesetostručila, pa tako Amazon javlja da je jedna od njegovih knjiga potpuno rasprodata.

A on samo ćuti i gleda.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.