Pao mit o Crnogorcima: Čačani vode BG studente

Bojana Milenkovića, Borijana Sokovića, Pavla Nastića i Dušana Lazovića kolege su izabrale na čelo Studentskog parlamenta. Zadirkivanja da su "smenili Crnogorce" prihvataju kao šalu

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - V. Nikitović

KOLEGE - Njih četvoricu kolege su izabrale na čelo Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu. Ovo je prvi put da se četvorica studenata iz istog grada, a da dolaze van Beograda, nalaze na čelu najvažnijeg studentskog organa Beogradskog univerziteta, koji broji 45 članova.

Milenković je izabran za predsednika ovog tela, Soković će biti student prorektor, a Lazović potpredsednik zadužen za međunarodne odnose. Njih trojica su po funkciji u predsedništvu Studentskog parlamenta, dok je Pavle Nastić u Senatu Univerziteta.

- Mandat od godinu dana može biti i dug i kratak period. Nameravamo da analiziramo opterećenost studenata Beogradskog univerziteta i da ustanovimo da li su bodovi koje diplome donose u srazmeri s uloženim radom. Razmotrićemo koliko za troškove školarine studenti imaju pravo da izlaze na ispit, pošto su na fakultetima različita pravila, da razvijemo međunarodnu saradnju sa parlamentima iz regiona i ostalih evropskih zemalja. Pozabavićemo se standardima u domovima... Imamo dosta ideja o kojima je rano govoriti. Nećemo zaboraviti naše Čačane, ali ni ostale studente. Svi imamo dosta zajedničkih interesa - kažu novoizabrani rukovodioci Studentskog parlamenta BU.

Posebno im je važno da su ih izabrale kolege studenti na direktnim izborima, što je, kako kažu, dokaz da su na dosadašnjim funkcijama na matičnim fakultetima radili dobro.

Prvi čovek Studentskog pala-

menta Bojan Milenković svestan je da su zadirkivanja i aluzije da su Čačani zamenili Crnogorce u vrhu studentske organizacije u Beogradu neminovne.

- To sve shvatamo kao šalu, a ta vrsta poređenja nam je simpatična i očekivana. Međutim, nikada nismo bili suočeni ni sa kakvim vidom diskriminacije ili podrugljivim

komentarima zbog toga što dolazimo iz unutrašnjosti, pre svega od kolega iz Beograda, sa kojima smo godinama uspešno sarađivali. To samo pokazuje zdravu sredinu u kojoj smo mi stasavali i napredovali kada je reč o angažmanu u studentskim forumima - navodi Milenković.

Diplomirani ekonomista Bojan Milenković pohađa master studije na matičnom Ekonomskom fakultetu, a isti fakultet pohađa i Pavle Nastić. Dušan Lazović je student elektrotehnike, a Soković Tehnološko-metalurškog fakulteta. Još jedan kuriozitet vezan za četvoricu studentskih funkcionera je da su svi završili čačansku Gimnaziju, a Bojan i Dušan su čak išli u isto odeljenje.

PAVLE NASTIĆ, BOJAN MILENKOVIĆ, BORIJAN SOKOVIĆ I DUŠAN LAZOVIĆ

Aluzije da su Čačani zamenili

Crnogorce u vrhu studentske organizacije shvataju kao

šalu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.