SMS VESTI

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA -

KAZALJKE - Letnje računanje vremena završiće se u nedelju, 30. oktobra u tri sata ujutru, pomeranjem za jedan čas unazad, odnosno sa tri, na dva sata.

NOVAC - Narodna banka Srbije saopštila je da je dala prvu dozvolu za izdavanje elektronskog novca firmi "IPaySee".

TROLOVI - Nova loša vest za Tviter - Dizni je odsutao od kupovine, jer ta društvena mreža ima lošu reputaciju zbog maltretiranja korisnika od strane anonimnih "trolova".

MARS - Svemirski istraživački robot "Skjapareli" sleteo je na Mars, što je prvi pokušaj Evrope da prizemlji letelicu na Crvenoj planeti od neuspeha "Bigla dva" pre više od 10 godina.

ETIL - Naučnici u američkoj Nacionalnoj laboratoriji u Ouk Ridžu, savezna država Tenesi, razvili su tehnologiju kojom se ugljen-dioksid pretvara u etil alkohol, što može pomoći da se više energije proizvodi iz obnovljivih izvora.

VLADA

- Sabor

Hrvatske izglasao je poverenje vladi premijera

Andreja

Plenkovića, predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), u kojoj su 16 ministara iz HDZ-a, a četiri iz koalicije Most.

VOZ - Austrijska spasilačka služba saopštila je da je 12 osoba povređeno, od kojih četiri teško, nakon što je pet teretnih vagona udarilo u putnički voz. Nesreća se dogodila kod grada Vizelburg, oko 100 kilometara zapadno od Beča, prenosi AP.

KANABIS - Albanska policija zaplenila je 1,3 tone kanabisa, kao i oružje i municiju u jednom skladištu i napuštenoj kući.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.