Više od igre: Crveno-beli u Istanbulu na buretu baruta

Prvi od pet mečeva u paklenom rasporedu od 10 dana crveno-beli igraju večeras (19) protiv Galate, ali više se misli o bezbednosti nego o košarci.

24 Sata (Serbia) - - SPORT - N. Todorović

NAPETO - Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić pokušaće da zaštiti igrače od svih nekošarkaških stvari i usmeri im misli samo na parket. Taj dodatni zadatak, pored pripreme meča sa turskim klubom, neće biti nimalo lak. Od ubistva navijača Marka Ivkovića, koji je stradao u Istanbulu pre dve godine, tenzije su neverovatne uoči susreta dva kluba.

Ekspedicija srpskog i regionalnog šampiona od 21 člana juče oko podne stigla je u Tursku, a Radonjić je sinoć u 19 sati izveo pulene na trening u dvoranu “Abdi Ipekči” u terminu utakmice. Crveno-beli će i prenoćiti u Istanbulu nakon meča i u Beograd se vraćaju sutra ujutru. Ono što je izuzetno bitno, nema nikakvih najavljenih specijalnih i posebnih mera obezbeđenja, što je malo čudno. Taj deo na sebe preuzima turska policija i procedura je kao i prošle sezone, od trenutka kada tim sleti u Istanbul.

- Prethodna dva puta kada smo gostovali Galatasaraju, posle ubistva Marka Ivkovića, sve je bilo pod velikim nadzorom. Od hotela do hale na svakih pet metara stajali su policajci i sve je bilo bezbedno. Nadamo se da ni sada neće biti problema - rekao je Dejan Radonjić, trener Zvezde.

O svakom detalju puta se i te kako vodi računa jer ne bi smeo da se dogodi ni najmanji incident. Detaljan plan puta prosleđen je policiji, Ministarstvu inostranih poslova i Ambasadi Srbije u Istanbulu, a predstavnici Zvezde su uoči meča bili u svakodnevnoj komunikaciji sa čelnicima Evrolige i Galatasaraja. Turskoj strani i njihovim službama je takođe prosleđen program puta.

- Ovo je važna utakmica za nas, pokušaćemo da iznenadimo Galatasaraj koji je dosta izmenio sastav i ima mnogo kvalitetnih igrača. Tražićemo našu šansu. Nije iznenađenje što je izgubio od CSKA, ali imaju kvalitet. Ne zanima nas podrška i uzavrela atmosfera na tribinama, gledaćemo samo nas i našu igru. Igrali smo dosta takvih utakmica - kaže Milko Bjelica, centar crveno-belih.

Zvezda i Galatasaraj igraju treći put u Istanbulu posle ubistva Marka Ivkovića, za prvo slavlje u novoj eri Evrolige.

Čarls Dženkins je i pre dve godine igrao u Istanbulu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.