Miloš je najbolji barmen na svetu

Beograđanin Miloš Janošević postao je šampion sveta na takmičenju barmena u Tokiju u kategoriji “Bartenders Choice”.

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА -

Miloš Janošević (24), barmen iz Beograda, postao je svetski šampion u Tokiju, na Svetskom takmičenju barmena u kategoriji “Bartenders Choice”.

PRIZNANJE - “Ura-nage” naziv je najkomplikovanijeg zahvata u japanskoj borilačkoj veštini džudo, a po njoj je Miloš imenovao i svoj koktel. Kao što je zadatak kategorije nalagao, za pripremu koktela takmičari su koristili dva sponzorska pića i jedan sastojak u domaćoj proizvodnji, te je ukus koktela obogatio liker od maline koji je Miloš sam napravio.

Kao dobitnik ove nagrade Miloš se upisao u istoriju srpskog bartendinga, a ovo priznanje predstavlja ujedno i najveći uspeh Udruženja barmena Srbije od kada se takmiči na svetskim šampionatima.

- Osećam se fenomenalno i veoma sam ponosan što sam uspeo da predstavim Srbiju na pravi način i tako pokažem ostatku sveta da kod nas u zemlji rade veoma kvalitetni barmeni - izjavio je Miloš Janošević.

Miloš je prilikom prezentacije svog koktela pokazao izuzetno samopouzdanje i šarmirao žiri.

- Iako sam dobio dosta pohvala za samu prezentaciju, moram priznati da sam bio veoma nervozan na početku. Međutim, kako je vreme odmicalo fokusirao sam se na koktel i potrudio se da sve prođe u najboljem redu, što se i dogodilo - sa ponosom priča Miloš.

On je ovim poslom počeo da se bavi pre četiri godine kada se upisao na kurs za obuku barmena koji organizuje Udruženje barmena Srbije. Kao najbolji u klasi, nakon završene obuke dobio je posao u centru Udruženja barmena Srbije. Ovo udruženje naredne godine obeležava 20 godina rada i 15 godina punopravnog članstva u Međunarodnom udruženju barmena.

Na “World Cocktail Championships” (WCC) u Tokiju zapažen nastup imao je i naš predstavnik Goran Rajović u takmičenju “Flairtending”, a pobedu je odneo Poljak Marek Posluzni. Za najbolji koktel WCC 2016 proglašen je koktel “The Beste Scene” koji je pripremio Japanac Kenji Tsubokura.

Miloševa pobeda je naš najveći uspeh

od kada se Srbija takmiči

na SP

MILOŠ JANOŠEVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.