BG vozom sve do Ovče

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - D. Katanić / M. Beljan

“Novim redom vožnje koji stupa na snagu u decembru predviđeno je produženje linije BG voza do Ovče”, najavljuju u Direkciji za javni prevoz.

PRUGA - Red vožnje svih vozova “Srbija voza” menja se 11. decembra, a pošto se očekuje i kraj radova na modernizaciji pruge Beograd - Pančevo, gradski vozovi koji sada saobraćaju od Batajnice do Pančevačkog mosta biće produženi do Ovče.

Tako će, osim stanica Batajnica, Zemun Polje, Zemun, Tošin bunar, Novi Beograd, Prokop, Karađorđev park, Vukov spomenik i Pančevački most, putnicima gradske železnice biti na raspolaganju i tek izgrađena stanica Krnjača most (sa banatske strane Pančevca), zatim Krnjača, Sebeš i Ovča.

Međutim, kako saznajemo, Pančevački most ostaće slaba tačka na relaciji Beograd - Pančevo jer je brzina vozova na starom koloseku svega 10 kilometara na sat. Pa, ipak, uz dve dodatne garniture BG voza, koje su obezbeđene, linija će i dalje da vozi na svakih 15 minuta u špicevima.

Kako prenose lokalni mediji, Pančevci će uskoro na raspolaganju imati po devet dodatnih polazaka u svakom smeru na relaciji od Vojlovice do Ovče. Osim toga, zadržaće se i postojeći vozovi za Vršac i Zrenjanin koji prolaze kroz deo Pančeva.

Da li će se ove linije održati zavisiće od isplativosti i od toga koliko će ih putnici koristiti. Raniji problem čekanja vozova na stanicama kako bi se ukrstili sa vozovima koji su išli iz suprotnog smera takođe bi trebalo da je rešen jer je izgrađen drugi kolosek na celom putu ka Beogradu.

Do pre nekoliko godina “Beovoz” je prevozio na hiljade putnika između Pančeva i Beograda. Sada iz Pančeva postoji samo pet polazaka dnevno vozom za Beograd, zbog čega su se putnici uglavnom preorijentisali na autobuse i automobile.

Naredni koraci u proširenju linija gradske železnice su uvođenje novih stanica Altina i Kamendin na kraku za Batajnicu, kao i rekonstrukcija pruge ka ovom naselju, koja će iziskivati i redukciju polazaka vozova. Takođe, rekonstruisaće se i pruga do Resnika, što će omogućiti uvođenje nove linije Resnik - Prokop.

Red vožnje svih vozova “Srbija voza” menja se 11. decembra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.