Ovoliko vode treba da popijete dnevno

24 Sata (Serbia) - - ZDRAV ŽIVOT - Uj

MATEMATIKA - Većinu ljudskog tela čini voda koja je potrebna svakoj ćeliji i organu da bi funkcionisali i držali nas u životu. Ako želimo da budemo zdravi i pritom izgubimo po koji kilogram, moramo da pijemo vodu. Evo koliko tačno vode morate da popijete svaki dan za vašu kilažu.

Voda je telu potrebna za obavljanje mnogih hemijskih reakcija, uključujući i metabolizaciju hrane. U suprotnom, usporavamo metabolizam i remetimo proces gubljenja kilograma. Sudeći po stručnjacima, ako u našem telu ima samo 1 odsto manje vode od potrebnog, to može drastično da se odrazi na metabolizam.

Količina vode koju moramo da unesemo svaki dan umnogome zavisi od naše kilaže. Veća masa zahteva više energije i samim tim i više vode. Da biste izračunali koliko vode morate da popijete svakog dana, uzmite u obzir sledeće stvari:

- Izmerite se;

- Taj broj pomnožite sa 2/3 (ili 67 odsto) i dobićete koliko vode vam je svakoga dana potrebno. Primera radi, ako ste teški 60 kilograma, svakoga dana bi trebalo da popijete malo manje od dva litra vode.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.