Braća u istoriji: I Nikola Grbić u odbojkaškoj Kući slavnih

24 Sata (Serbia) - - ORT - D. Nikolić

Nikola Grbić, proslavljeni odbojkaški reprezentativac i selektor muške seniorske reprezentacije Srbije, uvršten je u odbojkašku Kuću slavnih u Holiouku u Masačusetsu.

VELIKAN - Pored Nikole, uvršteni su i odbojkašica Danijela Skot Aruda (SAD), igrači odbojke na pesku Misti Mej Trenor (SAD) i Emanuel Režo (Brazil) i trener Man Bok Park (Južna Koreja). Nikolin rođeni brat Vladimir Grbić, prvi potpredsednik OSS, član je Kuće slavnih od 2011.

- Velika je čast, ali i zadovoljstvo, biti ovde u društvu ljudi koji su promenili istoriju i ostavili neverovatan trag u odbojci. Ovo je najveće ostvarenje koje može da vam se dogodi u karijeri pored osvajanja olimpijskog zlata. Ja sam uvek igrao najbolje što sam znao, dajući uvek sve od sebe da pomognem ekipi da pobedi. Ali ako bismo i izgubili, čestitao bih rivalu i pokušao da naučim šta je to što bi sledeći put trebalo da se uradi kako bi se došlo do trijumfa. Odbojka mi je dala mnogo toga. Nije to samo sport, ona vam je i životni trener - poručio je Nikola Grbić.

MAJSTORI BEZ PREMCA: VLADIMIR I NIKOLA GRBIĆ

Karijeru je počeo u GIK Banatu iz Zrenjanina, a zatim je igrao u Vojvodini iz Novog Sada. Internacionalnu karijeru je počeo 1994. odlaskom u Gabeku iz Montikjarija, a zatim je igrao za Trako iz Katanije, pa ponovo za Gabeku, Alpitur Kuneo, Sisli Trevizo, Asistel Milano, Kopru iz Pjačence, Itas Dijatek Trentino, Bre banku Lanuti Kuneo i Zenit iz Kazanja.

Proglašen je za najboljeg igrača Evrope 1997, a 2013. je primljen u Odbojkašku aleju slavnih u Miliču u Poljskoj.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.