Skupština: Vučelić vodi FK Partizan

Partizan je konačno dobio predsednika! Milorad Vučelić je izabran za prvog čoveka crno-belih sa 30 glasova, dok su tri člana bila uzdržana.

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - M. Zarić/L. Dumeljić

Partizan je konačno dobio predsednika! Milorad Vučelić je izabran za prvog čoveka crnobelih sa 30 glasova, dok su tri člana bila uzdržana.

AGONIJA - Tako se završila agonija koja je u Humskoj trajala gotovo godinu dana. Od tad su organizovane dve sednice, obe neuspešne, dok je ova treća bila ipak srećna.

Prva je prekinuta zbog sukoba delegata iz aktuelne uprave i opozicije, dok druga nije održana zbog nedostatka kvoruma.

To ovoga puta nije bio slučaj. Na Skupštini u SC "Teleoptik" bilo je kvoruma, došlo je 33 delegata od 65, taman koliko je potrebno da se ona održi. Njih 30 je podiglo ruku za predsednika JSD Partizan Milorada Vučelića, koji je od sinoć i prvi čovek fudbalskog kluba. Tri delegata su bila uzdržana.

- Hvala svim delegatima koji su uredno dolazili na sva zasedanja Skupštine. Želim da nastavimo proces finansijske konsolidacije i posle ovoga što je nesumnjivo nanelo štetu Partizanovom ugledu. Očekujem podršku, kako svih članova Skupštine, uprave, tako i svih društvenih faktora u Srbiji.

Cilj nam je da se izborimo za status našeg stadiona kako bi imovina koja je nesumnjivo naša ostala u našem posedu. Moramo da radimo dalje na SC "Teleoptik" i da što pre izgradimo internat na ovom objektu. Oslonac će nam biti omladinska škola i želimo da izbacimo nekoliko fudbalera godišnje. Partizan će se boriti za titule, kup i za evropska takmičenja.

Obećavam maksimalno sportsko zalaganje, ali ne na svaki način. Uvek sportski, kako je Partizan u istoriji i činio. Očekujem ujedinjenje naših snaga i da prestane ovaj mali rat koji se dugo već vodi. Živeo Partizan!- rekao je Vučelić neposredno nakon promocije.

Kao što je najavio, Nenad Bjeković se nije pojavio sa svojim ljudima na izbornoj Skupštini, pa je posle uspostavljanja kvoruma izbor prvog čoveka bio formalnost.

Vučelić će na vrhu zameniti bivšeg predsednika Zorana Popovića, koji se nije ni pojavio, te i nije podneo izveštaj.

Žarko Zečević, siva eminencija Partizana, dao je svoje viđenje izbora.

- Bilo je i težih momenata za klub, kada su se uprave delile, generali delili, pa čak i igrači se opredeljivali za jednu stranu... Neodgovorni su oni koji su i sada bojkotovali skupštinu. Kad nema jedinstva u upravi, to utiče na rezultate, igrači osećaju atmosferu, na njih se vrše uticaji i svaka greška na terenu može pogrešno da se protumači. Odao bih priznanje igračima jer su našli svoj put, a one koji bojkotuju skupštinu pozivam da podnesu ostavke, jer moralno je da odstupe ako već ne žele da rade ono za šta su izabrani - rekao je Zečević.

POČASNI PREDSEDNIK IVAN ĆURKOVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.