Taksisti vraćaju popust na poziv

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

PLAN - Beograđani bi od narednog februara, posle skoro šest godina, ponovo mogli da se voze taksijem uz popust na telefonski poziv, nezvanično saznaje “Blic”.

Priča o popustima ponovo je aktuelna među taksistima, po svemu sudeći zbog sve manje posla. Problem je i što su mišljenja podeljena, pa se pojedina udruženja oštro zalažu za ovu opciju kako bi sa nižim cenama privukli mušterije i pregurali krizu, dok drugi smatraju da im se to u ovom trenutku jednostavno ne isplati.

- Bolje je odraditi pet-šest vožnji po nešto nižoj ceni nego stajati bez posla na taksi stanici - priča taksista iz jednog od većih beogradskih udruženja.

Podsetimo, do juna 2011. skoro sva udruženja su davala popuste na poziv od 10 do 30 odsto. Iako su ove povlastice za mušterije tada ukinute, a taksistima je naređeno da poštuju najnižu cenu rada, neka manja udruženja su nastavila da odobravaju popuste.

Naravno, da bi se popusti vratili na velika vrata, potrebno je promeniti Zakon o drumskom saobraćaju, a pre svega obezbediti saglasnost gradskih vlasti, odnosno Direkcije za javni prevoz. di llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.