NBA Srbi su spremni: Bjelica, Jokić i Bobi bolji nego lane!

Sva tri srpska košarkaša pružila su bolje partije u predsezonskim mečevima NBA lige nego u svojim debitantskim sezonama. Ono što su najavili u minulom izdanju najjačeg prvenstva na svetu, Nemanja Bjelica, Nikola Jokić i Boban Marjanović samo su potvrdili

24 Sata (Serbia) - - SPORT - Na D. Nikolić

ZADOVOLJSTVO - Taj period je okončan, liga počinje u noći između srede i četvrtka po srednjoevropskom vremenu, ali ako je suditi po onome viđenom u oktobru, ljubitelji košarke u Srbiji imaće prilično razloga za zadovoljstvo.

Najveći napredak ostvario je Nemanja Bjelica, kako u košgeterskom smislu, tako i u samom pristupu svojim obavezama. Ogroman talenat, potvrđen i evroligaškom MVP nagradom, počeo je da ističe daleko konkretnijim, košarkaški agresivnijim nastupom nego u minuloj sezoni.

To što mu je uspešnost šuta pala sa 47 na 39 odsto uopšte mu nije smetalo da više nego udvostruči svoj košgeterski učinak. U prvenstvu je davao skroman 5,1 poen po utakmici, a u predsezoni čak 10,9. Izrastao je u vođu na terenu kad god bi ga stručni štab slao na parket.

Znatno se popravio i Boban Marjanović, koji je ovog leta propustio Olimpijske igre kako bi obavio transfer iz San Antonija u Detroit. Iako nije igrao u svakom pripremnom meču Pistonsa, on je ne samo uvećao svoju efikasnost (davao je 5,5 poena za Sparse, a sada 7,3 za Detroit), već je i izuzetno podigao preciznost. Naime, posle 60,3 odsto uspešnosti šuta u prošloj sezoni, pred početak nove je realizovao čak 77,8 odsto pokušaja iz igre.

Nikola Jokić je kao 20-godišnjak dobio šansu u Denveru, a iskoristio ju je toliko dobro da je postao standardni član prve postave. Tokom predsezone je uvećao i minutažu i poene i učinak pod obručima, pa u novi šampionat ulazi posle 10,4 poena i 7,4 skoka po meču.

Njih trojica će nastupiti u noći između četvrtka i petka: Boban Marjanović gostuje u Torontu, Nemanja Bjelica u Memfisu, a Jokić u Nju Orleansu.

pripremama su naši igrači bili efikasniji i korisniji nego prošle sezone

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.