Da li je flert prevara?

Društvene mreže omogućile su da flertovanje bude mnogo lakše i jednostavnije, a ujedno i znatno rašireniji trend. Flertovanje je ponašanje koje se definiše kao vrsta sugestije koja aludira na seksualnu privlačnost prema drugoj osobi, ali samo ako ostane n

24 Sata (Serbia) - - LJUBAV I SEKS - M. Milovanović

Utorak 25. oktobar 2016.

POGLED - Gledanje nekoga u oči neko vreme, a potom skretanje pogleda neki računaju u flertovanje, pa čak i razmena komplimenata na društvenim mrežama, gde se ova tema često poteže, može se slično protumačiti.

”Ako ste u vezi, flertovanje je prevara”, ”Ako pišete poruke i flertujete iza leđa svog partnera, to je prevara”, ”Da li je flertovanje prevara?" Ako te ošamarim levom rukom, iako sam desnoruk, da li sam te ošamario?”, samo su neki od komentara koji flertovanje tumače kao prevaru.

Sa druge strane, ima onih koji flertovanje smatraju naivnim i bezbolnim. ”Flertovanje je zdravo. Gledanje je zdravo”, ”Flertovanje nije prevara osim ako je flert s namerom. Neki ljudu naprosto su takvi”, kaže druga strana. Pa, da li zaista volite svog partnera ako vam oči lutaju ka drugim osobama? Denis Nouls, savetnik za međuljudske odnose, objasnio je fenomen.

- Nikad ne bih kazao da je flertovanje otvoreno varanje. Ono postaje opasno kada se radi sa namerom i kada je skriveno, tada dolazi do izdaje koja može biti jako bolno za partnera - rekao je Nouls za ”Independent”.

Kako objašnjava, ako je dopisivanje bezopasno, zabavno i vaš partner to razume, onda nema prostora za paniku.

- Ali ako neko flertuje i ne zna gde da postavi granicu sa osobom sa kojom to radi, onda dolaze problemi - dodaje stručnjak za međuljudske odnose.

Nouls zaključuje da je flert danas mnogo lakši zbog društvenih mreža, ali da određeni principi moraju da postoje.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.