Još jedna traka u Francuskoj

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

PLAN - Francuska ulica biće proširena za još jednu saobraćajnu traku, a kroz nju će od Trga republike do Cara Dušana, pored sadašnje četiri autobuske (24, 26, 37 i 44, plus minibus E2), prolaziti i još barem šest trolejbuskih linija: 19, 21, 22, 28, 29 i 41 (možda i bus 31).

Ono što je ranije najavljivano, sada se sprovodi u delo, pa je raspisan tender za izradu tehničke dokumentacije Francuske ulice, a sve zbog iseljavanja okretnice na Studentskom trgu, kao i pretvaranja dela Trga republike u pešačku zonu.

Po ovom planu automobilski i autobuski saobraćaj će se iz Kolarčeve preusmeravati Makedonskom i Braće Jugovića do Francuske, dok će trolejbusi prelaziti preko popločanog dela Trga republike do Francuske, a zatim se preko Venizelosove slivati do nove okretnice čija bi gradnja uskoro trebalo da krene u Dunavskoj.

Kako bi koliko-toliko regulisali saobraćaj, nadležni su isplanirali proširenje Francuske za još jednu traku, tako što bi oduzeli malo trotoara sa obe strane, odnosno ukinuli prostor gde se sada parkiraju automobili. U tom slučaju trotoari bi ostali za pešake, a u igri su čak i biciklističke staze.

Ukupna širina kolovoza trebalo bi da bude 12 metara. Pre nego što krene rekonstrukcija Francuske, biće završena trolejbuska okretnica u Dunavskoj ulici.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.