Džek Nikolsonu stan na Menhetnu, a Srbiji milioni

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / EKONOMIJA -

PRODAJA - Holivudski superstar Džek Nikolson konačno će moći da kupi stan na Menhetnu za koji je bio zainteresovan, a od toga bi u srpski budžet mogli da se sliju milioni dolara. Naime, dogovor o prodaji diplomatskokonzularne imovine bivše SFRJ u Tokiju, Bonu, Bernu i Njujorku na korak je od toga da bude definitivan nakon što je prošlog petka održan sastanak u Kranju, a sporne nekretnine će se uskoro naći na međunarodnom tenderu.

Bivše jugoslovenske republike postigle su dogovor o podeli nekretnina čija je preliminarna vrednost procenjena na 43 miliona dolara. Od toga, Srbiji će, prema utvrđenom sporazumu, pripasti 35 odsto, Hrvatskoj 23,5, Sloveniji - 16, BiH - 15,5, a Makedoniji - sedam odsto. Za jednu od nekretnina, stan u Njujorku, još 2011. bio je zainteresovan holivudski superstar Džek Nikolson. Stan se nalazi na Menhetnu i ima 400 kvadrata, a procenjen je na 20 miliona dolara. Ta nekretnina je napuštena već 19 godina i propada. Iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije tvrde da je stan mesečno koštao 14.000 dolara, što ukupno iznosi 2,7 miliona dolara.

Od 123 nekretnine, u procesu sukcesije do sada su podeljena 72 objekta, a ostao je još 51, piše hrvatski „Jutarnji list“.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.