Pitali ste se ko je Kleptonova Lejla? Ovo je njena tužna priča

Manekenka Peti Bojd inspirisala je hit “Lejla” Erika Kleptona, ali sad joj se sigurno sloši kad ga čuje. Evo i zašto.

24 Sata (Serbia) - - ŠOU - il llll

NEVERAN - Kad je upoznala Kleptona, Peti Bojd je bila udata za Džordža Harisona, slavnog Bitlsa kog je upoznala na setu filma “A Hard Day’s Night”. Inače, Kleptonovog najboljeg prijatelja u to vreme.

- Malo-pomalo, ona je postajala moja opsesija. Baš onako kada nešto ne može da vam izađe iz glave ma koliko se trudili da ne razmišljate o tome, a činjenica da je ona bila žena mog najboljeg druga stvarala mi je neki čudni osećaj, gorak i sladak u isto vreme, koji me je izjedao - rekao je Klepton jednom prilikom.

Ona, naravno, o tome nije znala ništa.

Čak ni kad je Klepton objavio pesmu “Lejla” u kojoj je opisao ljubav prema Peti. Klepton je tad, navodno, bio u šemi sa Petinom mlađom sestrom Polom, koja ga je ostavila kad je shvatila o kome zapravo govori ta pesma.

Ipak, svoju “Lejlu” je morao da sačeka - ona ga je odbila, a on je upao u heroinsku zavisnost i na neko vreme se izgubio iz javnosti.

Bojdova i Harison su se razveli 1977. godine, posle 10 godina braka, a Bojdova je pre razvoda imala kratku aferu sa Ronijem Vudom iz Rolingstonsa.

Dve godine kasnije, konačno je prihvatila Kleptona. Legenda kaže da ju je zaprosio tako što je poslao asistenta sa porukom: “Erik Klepton hoće da te oženi. Rekao je da ti kažem, da ako nećeš, možeš da se gubiš.”

To je moglo da bude dobar nagoveštaj za sve ono što će uslediti, ali naivna Peti je rekla - “da”.

Par se venčao iste godine, a Peti je, navodno, već na medenom mesecu otkrila da je suprug vara. Takođe, u jednom intervjuu je ispričala kako ju je Erik, nakon šest godina braka, odveo na večeru i rekao joj da je započeo vezu sa italijanskom manekenkom Lori del Santo, da bi joj nekoliko nedelja kasnije saopštio da je Lori trudna.

Tokom braka sa Kleptonom, Peti je i sama upala u probleme s alkoholom i drogom, a iz tog mraka se izvukla tek 1984, kad ga je napustila. Zvanično su se razveli 1989. godine, a kao razloge je navela Kleptonov alkoholizam i neverstva.

Peti se prošle godine udala po treći put, za Roda Vestona, kog je upoznala 1980.

Peti je posle braka sa Harisonom ipak prihvatila Erika

VIŠE NA WWW.24SATA.RS

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.