Za Marinu, Esmu i Selmu nema granica - sve osvajaju talentom

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA -

Članice plesne grupe „Blue Shell“osvojile su treće mesto na svetskom takmičenju u plesu u kategoriji hip-hop za osobe sa invaliditetom koje se održalo u austrijskom Gracu!

Moja poruka je da osobe sa invaliditetom ne treba posmatrati kao osobe sa posebnim potrebama. Mi imamo iste potrebe kao i ostala populacija, ali različite mogućnosti. Marina Blažić

CARICE - U finalu ovog prestižnog takmičenja koje svake godine realizuje IDO – Internacionalna plesna organizacija, učestovalo je šest ekipa, a srpske predstavnice uspele su da osvoje bronzu.

Plesnu grupu „Blue Shell“čine Marina Blažić i Esma i Selma Hadžić. Marina je rođena sa asimetrijom celog tela, a Esma i Selma ne mogu da čuju. Marina i Esma su i ranije osvajale svetske i evropske medalje - još od 2012. godine, a za Selmu je ovo bilo prvo takmičenje. Sve tri su ujedno i dugogodišnje članice udruženja dece i mladih sa invaliditetom „Plava školjka“koje okuplja članove iz cele Srbije bez obzira na dijagnozu.

- Ovu pobedu posvećujem svima

koji ne čuju, mojoj mami i tati, mojim drugarima, kao i svima onima koji misle da nešto ne mogu. Sve se može samo kada si dovoljno uporan - rekla je Esma Hadžić.

MARINA BLAŽIĆ ESMA I SELMA HADŽIĆ I

Marina dodaje da je srećna što su uprkos raznim preprekama ipak uspele da odu na takmičenje i osvoje treće mesto.

- Za nas to znači puno, naročito

meni, jer sam ujedno i koreograf i trener i plesač. Zahvalila bih se svima koji su nas podržali. Moja poruka je da osobe sa invaliditetom ne treba posmatrati kao osobe sa posebnim potrebama. Mi imamo iste potrebe kao i ostala populacija, ali različite mogućnosti. Na nama je da maksimalno iskoristimo te mogućnosti i da čvrsto verujemo u sebe – kaže Marina, inače osnivač plesne grupe „Blue Shell“.

Nadica Blažić, osnivač udruženja “Plava školjka”, kaže da je želja da tri bisera “Plave školjke” odu na Svetsko takmičenje bila veća od prepreka.

- Ja nikad ne odustajem. Moja poruka je da verujete u sebe i da čuvate svoje prijatelje. Zajedno uvek možemo više. Naša bronza je za nas zlatna, jer je ona simbol još jedne pobede. Esma i Selma su igrale za sve koji ne čuju, a Marina za svu decu koja su vizuelno različita i zbog toga manje prihvaćena. Vidljivi smo talentom i uspehom - kaže Nadica.

Ovu pobedu posvećujem svima koji ne čuju, mojoj mami i tati, drugarima, kao i svima onima koji misle da nešto ne mogu. Sve se može kada si dovoljno uporan.

Esma Hadžić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.