Bogata oprema adut „balena”

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - A. Pijevac

Segment gradskih automobila dobio je novog člana - „suzuki baleno“, koji je dužinom od četiri metra i cenom od 10.500 evra zauzeo vrlo dobru startnu poziciju u Srbiji.

Segment gradskih automobila dobio je novog člana „suzuki baleno“, koji je dužinom od četiri metra i cenom od 10.500 evra zauzeo vrlo dobru startnu poziciju. Verzija sa 1,2-litarskim „dualdžet“atmosferskim benzincem sa 90 KS bila je na testu “Auto Bilda”.

Japanski proizvođač je već jednom, od 1995. do 2002. godine, koristio naziv „baleno“, ali sada je u pitanju potpuno novi automobil koji se sklapa u fabrici u Indiji.

„Suzuki“vozačima u Srbiji nudi „baleno“sa dva benzinska motora - novim 1.0 trocilindričnim turbo agregatom sa 111 KS i proverenim 1,2-litarskim „dualdžet“atmosferskim benzincem sa 90 KS. Mi smo testirali verziju sa slabijim motorom koji, inače, koristi i „suzuki svift“. „Baleno 1.2 dualdžet“od 0 do 50 km/h ubrzava za četiri sekunde, dok do stotke stiže posle 12 sekundi.

Benzinac je dobio novi sistem ubrizgavanja goriva, tako da prosečna potrošnja može da se drži u granicama oko šest litara. Motor radi mirno i uglađeno, bez ambicija za jurnjavom. U vožnji „baleno“deluje čvrsto, iako bi upravljač mogao da bude precizniji i tvrđi pri većim brzinama. Ogibljenje je podešeno za gradsku vožnju i dobro izlazi na kraj sa rupama i neravninama na putu.

Glavna prednost „balena“u odnosu na rivale je bogata ponuda prostora kako napred tako i na zadnjoj klupi gde na kraćim relacijama mogu da se smeste tri osobe. Prostora za noge ima dovoljno, a sedišta su solidno profilisana. „Baleno“ima i najveći prtljažnik u segmentu, osnovne zapremine 355 litara.

Zasluga za komforan enterijer pripada novoj platformi sa međuosovinskim rastojanjem od 2.520 milimetara (90 mm više od „svifta“) i širim tragom točkova.

Na upravljaču su komande za tempomat, blutut i radio uređaj, a prava je šteta što sve verzije nisu opremljene LCD ekranom (dijagonala 4,2 inča) na instrument tabli na kojoj se pored klasičnih podataka (potrošnja, kilometraža...) prikazuju i uticaj G-sile na automobil, obrtni moment i pefromanse agregata...

Centralnom konzolom dominira ekran osetljiv na do- dir (dijagonala sedam inča) sa navigacijom i kamerom za vožnju unazad.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.