Rušili ga, prekrštavali, ali "Pančevac" odoleva

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - Č. Lazić

Gužve, radovi na sanaciji, izgradnja petlje, popravka pruge... sigurno bi ovom spisku građani dodali još pokoju muku koju svako malo muče sa Pančevačkim mostom, ali takvo stanje i ne čudi. Ovaj čuveni most koji godinama kroji sudbinu i živce Beograđanima i Pančevcima juče je napunio 81 godinu.

ROĐENDAN - Popularni

“Pančevac” čak 79 godina bio je usamljena spona dve obale glavnog grada, a tek 2014. dobio je konkurenciju u vidu Pupinovog mosta, koji je prava beba u odnosu na “Pančevac”.

Izgradnja ovog mosta počela je 1927. godine, a gradile su ga nemačke firme. Prvobitni naziv bio je Most kralja Petra II Karađorđevića, a otvorio ga je 27. oktobra 1935. godine knez Pavle.

Most je u noći između

10. i 11. aprila 1941. godine srušila jugoslovenska vojska u nameri da spreči napredovanje nacista. Nedugo zatim, most je tokom okupacije za sopstvene potrebe podigla nemačka vojska, da bi tokom savezničkih bombardovanja 1944. godine ponovo bio oštećen.

Kako su ga prvo izgradili, zatim i popravili, Nemci su ga, povlačeći se pred crvenom armijom i partizanima, i srušili. Od sedam stubova, preživeo je tada samo jedan.

Nakon oslobođenja, kao deo paketa ratne odštete, ponovo obnovljeni most, pušten je u saobraćaj 1946. godine kada je preko njega prešao i prvi voz, dok je drumski saobraćaj pušten 29. novembra iste godine. Svečanu vrpcu tada je presekao maršal Tito lično, a most je poneo novi naziv Most crvene armije.

Današnji izgled most je dobio kasnije, tokom 50-ih godina. Kriza Informbiroa, iako sveža, činila se dalekom, a Hruščov je Titu, uz ruku pomirenja ponudio i svesrdnu pomoć u izgradnji mosta, koja je bila oberučke prihvaćena. Tako je pored starog mosta ubrzo podignut novi, sa dva železnička koloseka. Radovi na mostu su završeni 1956. godine, kada je i uklonjen stari most. Drumski saobraćaj išao je tada preko šina, kada nije bilo voza na vidiku, a takav režim trajao je sve do 1960. kada je most dobio po dve drumske trake sa obe strane.

Poslednja značajna sanacija izvršena je 1965. a tek 2008. sanirani su stubovi i glavni nosači.

“Pančevac” danas krase dve petlje, po jedna sa obe strane Dunava. Prva je izgrađena na levoj obali, odmah nakon bombardovanja 1999. dok je druga izgrađena 2012, što je imalo za cilj da značajno smanji gužve koje su zbog sve većeg broja vozila postajale prava noćna mora.

Danas ovim mostom prolazi više od 100.000 vozila svakog dana. Dužina svih delova ovog mosta iznosi 1.526 metara dok je osnovna metalna konstrukcija dugačka 1.134 metra. Testiranje koje je izvršeno krajem 2014. godine pokazalo je da je Pančevački most u dobrom stanju i da će na njemu biti izgrađen i drugi kolosek.

"Pančevca"

Od Mosta kralja Petra II Karađorđevića, preko Mosta crvene armije, do

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.