Viktora kradu sudije, ali im ne ostaje dužan

24 Sata (Serbia) - - SPORT - J. Medić

INCIDENT - Nikada nećemo zaboraviti tu nesrećnu suspenziju. Ali... Ume i Troicki da odgovori sudijama kada za to ima razloga. Poslednji u nizu incidenata desio se u Beču, kada je Viktor poludeo jer linijski sudija nije uzviknuo „aut“iako je bio očigledan.

- Poludeo sam! Rade mi ovo cele sezone! Ne mogu više - vikao je Viktor na sav glas.

Glavni sudija nije želeo da izvrši korekciju, a Viktor je nervozno vrteo glavom i gledao ka svom boksu. Bilo je tu i psovki. Opravdano. Srbin je s pravom bio nervozan. Izgleda da mu je to pomoglo da izbaci negativnu energiju i da preokrene meč u svoju korist.

U prošlosti, Troicki je imao razne incidente.

U Rimu ove godine, protiv Nišikorija, problem je nastao kada je posle Nišikorijevog udarca linijski sudija uzviknuo aut, i to maltene u istom trenutku kada je Viktor udario lopticu. Glavni arbitar Lihtenštajn je izvršio korekciju, pa je poen dodelio Japancu.

- Da je bilo obrnuto, ne bi doneo takvu odluku. Imaš strah od igrača

iz top 10!

Posle toga je usledila svađa u Vimbldonu. U meču koji je Viktor izgubio od Ramosa, baš u trenucima kada se lomilo, desila se greška sudije. Španac je na 5:3 servirao

Temperamentan je Viktor Troicki. Najtemperamentniji od svih naših tenisera. Ne podnosi nepravdu, a više puta je bio nepravedno kažnjavan.

za pobedu. Pri rezultatu 30:30, sudija je viknuo „aut“za prvi servis, potom je sebe korigovao, a glavni sudija Torela ostao je nem. Troicki je svašta rekao sudiji.

- Ti si najgori sudija na svetu! Da li znaš šta si uradio? Marš!

A možda i najpoznatija Viktorova svađa desila se u Rimu pre nekoliko godina, kada je igrao protiv Gulbisa i kamermana doveo do spornog mesta jer je želeo celom svetu da pokaže trag!

Ostaje nam da se nadamo da će Troicki smiriti vatreni temperament, ali i da će sudije primenjivati iste aršine za sve.

"Poludeo sam! Rade mi ovo cele sezone! Ne mogu više...", kaže Viktor

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.