Tribina: Samo kvalitetne novine će opstati

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA - Bb

BUDUĆNOST - Novine neće nestati, ali da bi opstale moraće da imaju kvalitetniji sadržaj, zaključak je tribine “Print nije mrtav” održanoj na Međunarodnom sajmu knjiga, na Sajmu medija.

Na tribini o budućnosti i kvalitetu novina svoja mišljenja iskazali su Filip Švarm, urednik nedeljnika “Vreme”, Predrag Mihailović, glavni i odgovorni urednik štampanog izdanja dnevnog lista “Blic”, Dejan Vukelić, direktor portala “Telegraf”, i Dragan Đorđević, direktor “Sremskih novina”. Kako je naveo Mihailović, štampu će održati jedino kvalitet.

- Za razliku od nekih drugih zemalja ulogu u razvitku i opstanku štampanog izdanja u Srbiji igra politika. Ona je usko povezana sa finansiranjem medija, promene vlasti... Imate situaciju da neki mediji rade, a neki proftiraju čisto na tome kako su okrenuti prema politici - naveo je Mihailović.

Švarm je istakao da su u celom svetu opali tiraži štampanih medija, ali i da novine neće nestati.

- Ljudi žele da čitaju novine, da drže nešto u ruci, da čitaju nešto što je duže i prate ga, što je teško ispratiti na sajtu - kazao je Švarm. Vukelić smatra da novine u budućnosti neće imati funkciju kao do sada.

- Biće spore u odnosu na portale. Ovakav print nema svetlu budućnost i moraće da nađe novi način da privuče čitaoce - istakao je Vukelić.

U okviru Sajma, na štandu “Blica” Marko Somborac družiće se sa posetiocima štanda "Blica" u subotu, od 16 do 20 h. Takođe, poslednjeg dana Sajma, u nedelju, „Blic“će na svom štandu organizovati razgovor o budućnosti ćirilice.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.