“Zaboravljeni” izrasli u naše najveće glumačke zvezde

24 Sata (Serbia) - - ŠOU - Ak

TROJAC - “Zaboravljeni” su danas zvezde domaće glumačke scene, ali ćete se sigurno naježiti kad ih se setite u kultnoj seriji.

Boris Milivojević (Tungi), Srđan Žika Todorović (Kifla) i Mirjana Joković (Dina) bili su centralni trojac kultne serije “Zaboravljeni” u režiji Darka Bajića, a po scenariju Gordana Mihića.

Serija je snimana 1988. i 1990. godine, a inspirisana je istinitim događajem kada je u Kruševcu grupa maloletnika pobegla iz Doma za napuštenu decu i demolirala ulicu. Serija se bavila problemima mladih tog vremena u Jugoslaviji (napuštenost, raspuštenost, narkomanija, bes...), ali je, po nekima, najavila i tragičnu budućnost koja ih je dočekala devedesetih.

Osim toga, “Zaboravljeni” su skrenuli pažnju na novu postavu domaće glumačke scene. Žika je, na primer, tad imao 23 godine, Mirjana Joković 21, a Boris Milivojević samo 17 godina. Do danas, sve troje su izgradili impresivne karijere i važe za neke od naših najboljih glumaca. Pogledajte kako bi danas Kifla, Dina i Tungi izgledali na fotografiji iz serije.

SRĐAN ŽIKA TODOROVIĆ MIRJANA JOKOVIĆ

BORIS MILIVOJEVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.