Ajmo sad, majstore! Novak brani tron u Gradu svetlosti

Poslednjih nedelja pomno pratimo kretanje dvojice tenisera Novaka Đokovića i Endija Mareja. Njihova trka za prvo mesto na ATP listi je u završnici. Škot je non-stop na terenu, a Srbin malo zaostaje. Za to vreme, Novak nije osvojio nijednu titulu, a Endi j

24 Sata (Serbia) - - SPORT - J. Medić

TESNO - U periodu od 29. avgusta (kada je počeo US Open) do 31. oktobra (kada počinje masters u Parizu) Novak je odigrao 11 mečeva. U istom periodu, Endi je bio na terenu 22 puta.

Đoković se žali na povredu, dok je Marej potpuno zdrav. Đoković je istakao da mu prvo mesto i trofeji na grend slemovima više nisu prioritet, a Marej da su mu to glavni ciljevi. Đokoviću su trenutno u fokusu trenuci s porodicom, a Mareju da što više vremena provede na terenu i da konačno sa sebe skine kletvu večitog drugog tenisera sveta. Kada to sve pobrojimo, reklo bi se da je Marej u prednosti.

Ali ne dajte da vas to zavara jer Novak trenira punom parom kako bi u Parizu bio maksimalno spreman i pokušao da osvoji četvrtu titulu zaredom u Bersiju, a petu u karijeri. Postoje gradovi u kojima prosto Novaku leži da igra. Takav je i Grad svetlosti. U prošlosti je osvojio četiri titule ti i pružao sjajne partije. I mema boljeg me- n sta na kojem može da uhvati zalet pred početak Mastersa u Londonu. Motiv više mora da mu bude i činjenica da će se posle takmičenja u Parizu, a pred nadmetanje u Londonu izbrisati svi bodovi sa ATP liste, pa bi u slučaju da ne postane vladar Bersija, a Endi osvoji i Pariz, predao tron Škotu.

A to ne žele ni on ni njegovi navijači. Novak je na Tviteru već obavestio navijače da su treninzi u toku, ali i da se ekipa dobro zabavlja kada se vežbanja završe. Samo da sreća potraje i posle Pariza i Londona.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.