I Pešić napada Vels

24 Sata (Serbia) - - SPORT - ld

ORLOVI - Nacionalni tim Srbije posle tri odigrana kola u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo nalazi se na prvom mestu grupe D, a duel protiv Velšana 12. novembra u Kardifu pokazaće ko je glavni favorit za put u Rusiju.

Selektor Slavoljub Muslin posle pobeda nad Moldavijom (0:3) i Austrijom (3:2) našao se na slatkim mukama. Birao je igrače za duel sa Velšanima, ali i za prijateljski susret sa Ukrajinom u Harkovu, tri dana kasnije. Nije bilo iznenađenja na spisku kormilara “orlova” osim da na njemu ponovo nema Adema Ljajića.

- Ovo su najbolji igrači koje smo izabrali za ovu priliku. Stvorili smo dobru grupu i odličan ambijent oko nacionalnog tima.

Pokušavam da sačuvam kostur ekipe koji je dosad igrao. Pratimo sve srpske igrače, naročito Ljajića. Zašto da na sledećem okupljanju ne bude s nama? Prema mom mišljenju, ali i mišljenju mojih saradnika, momci koji su na spisku mogu da odgovore na sve naše zahteve. Ostalima su vrata reprezentacije otvorena, a na njima je da zasluže poziv - ističe Muslin.

Novo ime je Aleksandar Pešić iz Atalante.

- To je momak koji je mnogo obećavao, a obećava još uvek. On je budućnost Srbije. Mesto centarfora je veoma važno za nas, a on je perspektivan i zaslužuje šansu. Ne igra mnogo u Atalanti, ali želim da mu dam šansu protiv Ukrajine. Matić je odradio suspenziju i biće pojačanje u Kardifu. Ipak, Srbija će biti bez Aleksandra Kolarova, koji će zbog parnih kartona propustiti duel.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.