Pripreman atentat na Vučića ili slučajnost?

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA - Mj

ORUŽJE - Tragovi koje su forenzičari MUP našli na oružju u blizini kuće roditelja premijera Aleksandra Vučića u Jajincima otkriće ko i sa kojim planom stoji iza ovog incidenta.

Premijer je juče rekao da nema više saznanja od onih u medijima. U šumi u blizini kuće Vučićevog oca nađeni su ručni raketni bacač i veća količina municije, neposredno pored mesta gde premijerova kolona mora da uspori kako bi skrenula u ulicu. Premijer je rekao da je o ovom incidentu razgovarao juče ujutro sa direktorom BIA, ali da „nije saznao ništa novo“, te dodao da veruje svojoj državi i službama bezbednosti. Vučić je rekao kako postoji mogućnost i da je oružje neko ostavio slučajno, ali ukoliko na njemu ne bude pronađena DNK, „biće jasno o čemu se radi“.

- Neko je u subotu u 16.05 dojavio o oružju u Jajincima, a ministar Nebojša Stefanović me je upozorio na to. Međutim, nije rekao gde je bilo oružje, a ja sam mu rekao „da se kladimo da će biti na tom i tom mestu“i pogodio sam - rekao je Vučić, dodavši kako su mu i ljudi iz njegovog obezbeđenja, kojima bezgranično veruje, rekli da je to mesto idealno da se pokuša eventualni napad.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.