Dilan na zrnu graška: Hoće/neće po Nobela

Američki muzičar i pesnik Bob Dilan oglasio se prvi put nakon što je proglašen dobitnikom Nobelove nagrade za književnost za 2016. godinu, preneli su britanski mediji. U najkraćem - možda će doći da je primi.

24 Sata (Serbia) - - ŠOU -

“Teško mi je da poverujem u to. Ko još sanja o nečemu poput toga?” Bob Dilan, dobitnik Nobelove nagrade za književnost

REČI - Dilan je rekao da ga je dodela nagrade “ostavila bez reči”, saopšteno je iz Nobelove fondacije, uz napomenu da još nema naznaka tome da će laureat prisustvovati dodeli priznanja u Stokholmu. Britanski “Telegraf” piše je da je Dilan (75) rekao da će otputovati u Švedsku da lično da primi nagradu “ako to bude ikako moguće”. Novinarka “Telegrafa” kaže i da joj je Dilan u razgovoru zvučao zadovoljno zbog nagrade, navodeći i da je rekao: “Teško mi je da poverujem u to. Ko još sanja o nečemu poput toga?”

Švedski državni radio preneo je reakciju Klasa Brevica, zaduženog za Dilanovu produkciju pri švedskom ogranku kuće “Soni rekords”.

- Najzad! Sasvim slučajno video sam vest. Srećni smo zbog toga što želi da dođe - radosno je rekao Brevic.

Međutim, i on je ostavio otvorenim pitanje kako će izgledati uručenje nagrade.

- Moramo da sačekamo da dobijemo zvanične informacije - zaključio je Brevic.

- Nadam se da će to uraditi onako kako on želi - rekla je državnom Švedskom radiju Sara Danijus, stalni sekretar Švedske akademije.

Dilan nije u obavezi da prisustvuje svečanoj dodeli Nobelove nagrade u Stokholmu, ali mora da pripremi neku vrstu govora, performansa ili čak da otpeva pesmu, što može učiniti putem video-poruke, saopštila je Švedska akademija.

Svečana ceremonija uručenja Nobelovih nagrada biće održana 10. decembra u Stokholmu.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.