6 komada "Šekspiru u čast"

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

REVIJA - Predstava “Hamlet” u režiji Nikole Zavišića i izvođenju ansambla Drame Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada otvoriće 2. novembra na sceni ”Raša Plaović” Narodnog pozorišta u Beogradu reviju “Šekspiru u čast”, koja se organizuje povodom 400 godina od smrti slavnog engleskog pesnika i dramskog pisca.

Narednog dana na istom mestu biće odigrana diplomska predstava “Biti ili ne biti” studenata Akademije lepih umetnosti i medija u klasi prof. Božidara Đurovića i Hadži Nenada Maričića.

Na Velikoj sceni,

18. novembra, biće izveden “Henri Šesti”, u režiji Nikite Milivojevića. To će biti 50. izvođenje ovog komada koji je ansambl Drame Narodnog pozorišta premijerno izveo 11. maja 2012. u čuvenom londonskom Glob teatru.

Milivojević će se, 23. novembra takođe na Velikoj sceni, predstaviti i sa “Periklom”, u izvođenju ansambla Šabačog pozorišta. Knjaževsko-srpski teatar iz Kragujevca gostovaće 25. novembra na Velikoj sceni sa komedijom “San letnje noći”, a revija će biti završena narednog dana, na sceni “Raša Plaović” predstavom “Romeo i Julija”, u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” iz Zrenjanina.

"HAMLET" SRPSKOG NARODNOG POZORIŠTA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.