Odluka: Stari savski most na dva nivoa

Stari savski most, kojem uskoro predstoji velika rekonstrukcija u koju će biti uloženo više od 60 miliona evra, ipak će biti projektovan tako da ubuduće ima - dva nivoa.

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

REŠENJE - Na sajtu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda predstavljena su četiri moguća izgleda mosta, ali kako saznajemo, čelnici grada odlučili su se za onu petu koja je izostavljena. Most bi trebalo da bude isečen, popet na viši nivo gde će biti pešačka i biciklistička zona, a ispod će se nalaziti tramvajski saobraćaj, dok su sa obe strane planirane po dve kolovozne saobraćajne trake.

Projekat bi trebalo da bude gotov sredinom 2017. godine, krajem leta bio bi objavljen tender za izvođenje radova, koji bi počeli sredinom 2018. godine. Ovaj veliki projekat, ako sve bude išlo po planu, trebalo bi da bude završen do kraja 2019. godine, čime bi saobraćaj preko Save bio uveliko olakšan i ubrzan.

Preko novog (starog) mosta predviđeno je da prelaze automobili i tramvaji. Međutim, nije isključeno da jedna od trasa budućeg metroa baš preko njega poveže stari i Novi Beograd.

Ovaj veliki projekat vredan više od 60 miliona evra, ako sve bude išlo po planu, trebalo bi da bude završen do kraja 2019. godine

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.