Protest na Ekonomskom

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - Ma

Više stotina, po nekim procenama i hiljadu studenata protestovalo je juče na Ekonomskom fakultetu pošto ni posle nekoliko dana pregovora nije postignut dogovor sa rukovodstvom fakulteta. Studenti, između ostalog, traže: Da se cena prenetog ESPB snizi sa 1.422 na 655 dinara za sve samofinansirajuće studente Da student na budžetu ima pravo da u školskoj godini upiše najviše 90 ESPB koji se finansiraju iz budžeta Da pravo na produžetak studiranja u trajanju od godinu dana za generacije 2006, 2007. i 2008. bude rešeno odmah

REVOLT - Veliki protest studenata održan je juče na Ekonomskom fakultetu. Više stotina, po nekim procenama čak i hiljadu akademaca okupilo se oko podneva ispred zgrade u Kameničkoj ulici kako bi iskazali nezadovoljstvo pošto ni posle nekoliko dana pregovora nije postignut dogovor sa rukovodstvom fakulteta.

Predsednik Studentskog parlamenta Ekonomskog fakulteta Igor Đerfi obratio se kolegama i upitao ih da li su zadovoljni uslovima studiranja, da bi dobio odsečan odgovor - ne.

- Ako naši zahtevi ne budu usvojeni, doći ćemo i naredne srede, organizovaćemo i protestnu šetnju - najavio je Đerfi.

Protest ima naziv “Najezda cvrčaka” zbog statusa dekana Boričića na Fejsbuku o cvrčku i mravu. Iva Ilić, članica Studentskog parlamenta, najavila je da bi naredne nedelje moglo da dođe do objedinjavanja protesta sa kolegama sa Pravnog fakulteta i ETF-a.

Ispred Ekonomskog fakulteta bili su prisutni i pripadnici policije, ali je sve proteklo u najboljem redu i bez incidenata.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.