Zvezdi dolaze ojačani Španci i ljubimac Jaka

Crveno-beli pred sobom imaju Baskoniju, tim koji su pobedili sva četiri puta u poslednje tri godine, ali i silno pojačanog rivala koji ove sezone uz Blažića ima i tri NBA zvezde - Barnjanija, Badindžera i Larkina.

24 Sata (Serbia) - - SPORT - V. Bojčević

AMBICIJE - Ta ekipa svake godine puca na fajnal for, ali i leži Dejanu Radonjiću i crveno-belima više od bilo kog evroligaša! Čak četiri puta u poslednje tri godine Crvena zvezda je pobedila Laboral, odnosno Baskoniju, kako se danas zove. I svaki put je španski klub bio favorit, ali je šampion Srbije i Jadrana uvek pronalazio recept za trijumf.

U istom tonu proteći će i ovaj peti okršaj jer je Baskonija renovirala gotovo ceo tim ovog leta. Otišlo je 10 igrača, odnosno cela prva petorka. Nema više najboljeg igrača Burusisa, koji je u paketu sa Džejmsom pojačao PAO, a klub su napustili i Bertans (San Antonio), Planinić, Kozer, Adams, Korbačo... Takođe, nema više ni trenera Velimira Perasovića, koga je zamenio Sito Alonso.

- Odlična ekipa! Pobedili su Real u Madridu, igrali na jednu loptu sa Olimpijakosom. Moraćemo 40 minuta

da gradimo pobedu - kaže

Marko Simonović.

I zaista, u Baskoniji nisu ovog leta sedeli skrštenih ruku. Ostali su Jaka "lavlje srce" Blažič, Hanga, Šengelija i Diop, a u klub su iz NBA stigli Šejn Larkin, bivši član Dalasa, Njujorka i Bruklina, centar Čejs Badindžer, ali i prava zvezda Andrea Barnjani, čiji je povratak u Evropu mnoge šokirao.

A upravo će Barnjani (u prva dva kola prosečno po 21,5 poena) biti najveća misterija za Radonjića i stručni štab! Bivša zvezda Bruklina, Njujorka i Toronta je povređen, već je propustio tri utakmice, ali postoji verovatnoća da će ipak zaigrati pred “delijama” u Areni. Važnost meča će ga, po poslednjim najavama, naterati da ipak stegne zube jer s njim i bez njega Baskonija nije isti tim. Takođe, pred “delije” će opet i Džoš Akojon, nigerijski plej koji je prošle sezone igrao u Partizanu.

- Ne znam šta se dešava s Barnjanijem, da li će igrati... I bez njega, verujte, to je sjajan tim koji svakoga može da pobedi - dodaje Simonović.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.