Jubilej Mense: Od njih treba da prepisujete!

Mensa Srbije, organizacija visokointeligentnih osoba čiji IQ prelazi 148, za vikend će u Beogradu predavanjima i radionicama obeležiti 70 godina postojanja Mense u svetu.

24 Sata (Serbia) - - ET / EKONOMIJA -

IQ - Pre sedam decenija u Oksfordu osnovano je društvo sa ciljem da okupi najinteligentnije ljude i stanovnicima naše planete obezbedi bolju budućnost. Mensa danas okuplja 135.000 ljudi u više od 100 zemalja - kaže predsednica Mense Srbija Aleksandra Borović i dodaje da samo dva odsto stanovništva može da ima IQ viši od 146.

Manifestacija će, između ostalog, biti i prilika da se promoviše Beograd kao mesto najvećeg evropskog okupljanja Mense (EMAG), koje će 2018. godine ugostiti više od 500 članova Mense iz celog sveta. Borovićeva je podsetila da je Mensa Srbije, koja ima više od 1.000 članova, 2007. nasledila Mensu Jugoslavije, osnovanu 1998. godine

Prema njenim rečima, Mensa Srbije će se povodom jubileja predstaviti kroz projekte svojih članova.

- U pitanju su autori programa usmerenih na unapređenje ili sticanje umnih veština i sposobnosti potrebnih za brže i lakše postizanje poslovnih i ličnih rezultata - rekla je Borovićeva i dodala da je ulaz na sva predavanja i radionice slobodan.

U subotu u 11 sati u OŠ “Sveti Sava” biće demonstraciona radionica NTC (Nikola Telsa centar) sistema učenja koji predstavlja inovativni pristup u obrazovanju prilagođen načinima na koje funkcioniše dečji mozak.

U 18 sati u Dečjem kulturnom centru predavanje će održati osnivač NTC Ranko Rajović, a tema je “Reproduktivno učenje za mozak ne postoji - Tajna dve minute”.

U nedelju od 11 sati, na brodu kod Muzeja savremene umetnosti, biće četiri predavanja o srpskom mnemoničkom sistemu, aplikaciji za učenje i vežbu pravopisa srpskog jezika, kreativnom pisanju i tehnikama za donošenje odluka.

Šeron

Stoun, Arnold Švarceneger, Kventin Tarantino, Dejvid Duhovni, Ešton Kučer imaju

IQ viši od 154

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.