Novak pregrmeo i Dimitrova

24 Sata (Serbia) - - SPORT - Nr

SNAGA - Novak Đoković uspeo je da se plasira u četvrtfinale mastersa u Parizu pobedom nad Grigorom Dimitrovim rezultatom 4:6, 6:2, 6:3.

Duel sa bugarskim teniserom bio je sve samo ne lak, a posle prvog seta činilo se da je najbolji igrač sveta na putu rane eliminacije, što bi mu pošteno zaljuljalo krunu sa glave.

I pored vrlo nervozne partije u prvom delu meča i neuobičajeno velikog broja grešaka,

Đoković je uspeo da se podigne i, na kraju, zabeleži važan trijumf posle dva sata i 25 minuta borbe.

Prelomni trenutak meča dogodio se u drugom setu pri rezultatu

3:1, kada je Đoković zatražio medicinski tajm-aut zbog bola u kolenu posle proklizavanja. Posle male pauze uspeo je da osvoji psihološki bitan gem, iako je Dimitrov ozbiljno pretio. Ruku na srce, nije ni Novak do kraja meča bio "onaj stari", ali je posle duže vremena pokazao crtu ličnosti koja ga je uvek krasila - bio je istrajan i hrabar u najtežim trenucima.

- Vodila se velika bitka. Bio je to fizički dosta težak meč. Dimitrov je bio veoma agresivan, varirao je udarce, dobro igrao na mreži. Počeo je bolje od mene. Trudio sam se da pronađem rešenje u drugom i trećem setu. Veoma sam srećan što sam pobedio. Nadam se da je moj tim zadovoljan - izjavio je Đoković posle meča.

Član Novakovog tima, lajf kouč Pepe Imaz sedeo je pored brata Marka u prvom redu u parteru, levo od klupe, sav u belom. Ništa nije moglo da ukloni blaženstvo s njegovog lica, naročito ne onda kada je Novak pogledom ka njemu tražio podršku, u trenucima dok je zapinjalo na terenu.

Novakov rival u četvrtfinalu biće Marin Čilić. Hrvat je u četvrtak bio bolji od Davida Gofana, rezultatom 6:3, 7:6 (11:9).

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.