Tajne zanosnih latino lepotica

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА -

Latino žene važe za najlepše na svetu, a često trikove i domaće fore za negu prenose s kolena na koleno.

I slavne dame poput Dženifer

Lopez ih rado koriste.

Latino žene važe za najlepše na svetu, i to s punim pravom - kombinacija vatrenog temperamenta, dobre kože i naizled večne mladolikosti dovele su ih do te laskave titule. Ipak, nije sve u genetici.

NEGA - Ove žene često trikove i domaće fore za negu prenose s kolena na koleno, pa čak i slavne žene kao što je Dženifer Lopez često pribegavaju ovim trikovima. Četiri Latinoamerikanke su za sajt “Momtastic” otkrile trikove koji se u njihovoj kući prenose s kolena na koleno. Lj. Krstić llll

OSVEŽAVAJUĆI SPREJ ZA LICE

“Moja baka je pravila ružinu vodicu za lice tako što je stavljala latice ruže u vodu i kuvala ih. Ružina voda hidrira i neguje kožu i posebno je dobra za letnje vreme jer vas hladi”, kaže Robin Moreno iz Meksika.

KAKO SE PRAVI: Dve šolje vode prokuvajte, pa vrelu vodu sipajte preko ružinih latica. Ostavite da odstoji oko 30 minuta, procedite i sipajte ružinu vodicu u bočicu sa raspršivačem.

SLATKI PILING

“Da bi imale glatku i nežnu kožu, žene iz Portorika mešaju kokosovo ili maslinovo ulje sa žutim šećerom i time čiste lice.

Koža je nakon toga sjajna, ali ne i masna”, kaže Blanka Penjagarikano.

KAKO SE PRAVI: Pomešajte jednu kašiku šećera sa dve kašike ulja, pa tom mešavinom nežno masirajte lice oko 30 sekundi. Zatim sve dobro isperite mlakom vodom.

JAKI NOKTI

“Nikad nisam stavljala akrilne ili gel nokte da bi ih produžila, jer me je mama naučila da koristim beli luk kako bih ojačala svoje prirodne nokte”, objašnjava Maribel Rodrigez iz Dominikanske Republike.

KAKO SE PRAVI: Iseckajte beli luk i ubacite ga u bočicu sa providnim lakom. Ne brinite oko mirisa. Ostavite da odstoji nekoliko dana, pa ovaj lak mažite svakodnevno. Miris laka će maskirati smrad belog luka, a nokti će vam posle dve

nedelje biti mnogo jači.

UVIJENE TREPAVICE

“Kad žele da uviju trepavice, žene iz Čilea često za to koriste običnu kašiku. U pitanju je isti princip kao i kada makazama želite da uvijete traku za pakovanje poklona”, otkrila Belen ArandaAlvarado.

KAKO SE PRAVI: Kašiku okrenite ivicom ka spolja i prislonite je uz kapak. Zatim trepavice pritisnite prstom uz ivicu, samo budite jako pažljivi da slučajno ne iščupate trepavice.

DŽENIFER LOPEZ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.