Volimo Srbiju, imam posebne veze sa vašim plemenima

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

ROOTS - Dve decenije nakon objavljivanja albuma “Roots” grupe “Sepultura”, koji je pomerio sve moguće granice komponovanja i stvaranja ekstremne muzike, Maks i Igor Kavalera odlučili su da odsviraju album u celosti, a pred fanovima u Srbiji će svirati 14. novembra (karte u pretprodaji 2.000 dinara) u sali Amerikana Doma omladine.

- Neverovatno je kako je taj album uspeo da odoli zubu vremena i kako i danas zvuči sveže, direktno i moćno. Toliko super stvari se desilo nakon što je album objavljen, inspirisao je mnogo bendova od nu metala pa sve do blek metal scene u Norveškoj - kaže Maks Kavalera.

Da li biste nešto promenili? Dodali neki deo ili nešto obrisali možda?

- Oh da, promenio bih kraj pesme “Roots Bloody Roots” koji je po meni spor. Demo koji sam snimio za tu pesmu ima brži završetak i zvuči zaista odlično.

Mnogo puta si svirao u BG, ali nikada zajedno sa Igorom. Da li će za vas ovo biti poseban koncert, pošto ćete nastupiti po prvi put zajedno kod nas?

- Da, mi jako volimo Srbiju i ja lično imam posebne konekcije sa srpskim plemenima. Biće to magično metal veče za pamćenje.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.