Derbi: Hvale komšije, ali ne daju bodove

24 Sata (Serbia) - - SPORT -

Vreme je za prvi košarkaški derbi ove sezone. Crvena zvezda, umorna i ranjena porazima u Evroligi, ali i sa vetrom u leđa sa tribina, ili Partizan, koji je u 2016. čak tri puta rušio najvećeg rivala, iako uvek u ulozi autsajdera.

BORBA - Za nas ne postoje ni Evroliga, ni Baskonija ni Uniks. Niko! Samo Partizan. Igramo protiv najvećeg rivala, poštujemo ga, ali bolji smo - kaže trener Zvezde Dejan Radonjić.

- Možda jesmo favoriti na papiru, ali kada bismo tako gledali, onda ne bismo imali nijednu pobedu u Evroligi. Na terenu se sve zaboravlja, posebno u ovakvim mečevima, posebno protiv našeg najvećeg rivala. Moramo da imamo kontrolu 40 minuta - kaže Radonjić i objašnjava zašto je to tako.

- Hačer može napadački mnogo, Ratkovica ima kontrolu, Veličkovič je lider, Marinković ima ogroman potencijal, Vrabac daje impuls... I centri su im mobilni, jači su za Birčevića, Lukovića, Majstorovića. Da nisu ispustili Budućnost, bili bi neporaženi. Čeka nas dobar Partizan, ali verujem

u svoj tim.

Trener Partizana Aleksandar Džikić kaže da je Zvezda zadržala sve domaće igrače koje je htela, reprezentativce, zatim i trenera.

- To sigurno povećava ukupan timski kvalitet, a pored toga i ubrzava procese uklapanja i uigravanja novih igrača koji donose više raznovrsnosti u napadu, jer mogu da igraju na više pozicija. Naš prvi zadatak je da se spremimo na njihovu čvrstu i upornu igru u odbrani, sa puno kontakta i presecanja linija u napadu koja im olakšava igru u napadu. Biće to borben meč - kaže trener Partizana Aleksandar Džikić.

- Slažem se da su favoriti. Evroligaški su tim koji igra pred svojim navijačima. Simonović je u odličnoj formi, obratićemo pažnju na njegov šut, ali svi igraju odličnu, timsku odbranu i napad - ističe Stefan Birčević, koji u redovima crno-belih igra u najkonstantnijoj formi.

Derbi se igra večeras u Hali "Aleksandar Nikolić" u 21

sat.

CRNOĆE POKU ZAUST SIMON ALEKSANDAR DŽIKIĆ

-BELI ŠATI DA TAVE OVIĆA

DEJAN RADONJIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.