Kada dame voze, manje je nesreća

„Žene su sa stanovišta bezbednosti bolji vozači od muškaraca i mogu da doprinesu tome da se smanji broj poginulih", kaže komesarka za saobraćaj EU

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - M. Tašković

U Srbiji je tokom 2015. povećan broj stradalih. "Žene u Srbiji ređe voze od muškaraca, ali i više poštuju propise. One su bezbednije za volanom, ali da bismo napravili pravo poređenje sa muškarcima, moramo znati u kom procentu učestvuju u saobraćaju", smatra profesor Milan Vujanić sa Saobraćajnog fakulteta.

BEZBEDNOST - Žene vozači se bolje staraju o vozilima i imaju bolje rezultate po pitanju bezbednosti - rekla je Bulcova i dodala da su predstavnice lepšeg pola, ipak, manje zastupljene u evropskoj industriji transporta.

Sve je, kako kaže, zabrinula činjenica da se u 2015. povećao broj poginulih na saobraćajnicama u odnosu na 2014, a cilj ove komisije je da se do 2020. smanji broj stradalih na putevima.

- Mladi vozači, posebno muškarci, nisu opasnost samo za sebe. Oni su opasnost i za one koji s njima putuju, ali i za druge učesnike u saobraćaju - istakla je Bulcova.

I u Srbiji je tokom 2015. povećan broj poginulih u saobraćaju u odnosu na 2014. Na Saobraćajnom fakultetu kažu da statistika nije dovoljan dokaz da su žene bolji vozači.

- Tvrditi da su žene bolji vozači od muškaraca je teorija slična onoj “čovek je sisar, kit je sisar, dakle kit je čovek”. Žene u Srbiji ređe voze od muškaraca, ali isto tako neosporno je da više poštuju saobraćajne propise. One su bezbednije za volanom, ali da bismo napravili pravo poređenje sa muškarcima moramo znati u kom procentu učestvuju u saobraćaju, pa onda u koliko su nesreća bile za volanom - objašnjava profesor Milan Vujanić.

Ipak, kako kaže, kada bi dame vozile u meri u kojoj čine to muškarci, saobraćaj bi sigurno bio bezbedniji.

- Neophodno je da imamo znatno više vozača koji se ponašaju po pravilima - ističe Vujanić.

Saobraćajni inženjer Vladimir Simidžija smatra da ne treba vozače deliti na muškarce i žene.

- Sa stanovišta bezbednosti, i jedni i drugi prave gluposti u saobraćaju. Generalno, vozači su nam loši i svakim danom saobraćaj nam je sve nebezbedniji. Može se reći da kako raste broj vozila i vozača, biće manje nesreća sa teškim posledicama, jer su u gradovima sve veće gužve, a samim tim i manje brzine kretanja svih učesnika u saobraćaju - ističe Simidžija.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.