Klovn i Jana: Priča o odrastanju

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - Vzc

PREMIJERA - Edukativno-vaspitna dečja predstava „Klovn i Jana“biće premijerno izvedena 10. novembra u 10.30 u Lutkarskom pozorištu „Pinokio“na Novom Beogradu.

- U pitanju je šaljiva dečja predstava s problemima odrastanja devojčice Jane. Pošto ne može da reši probleme u školi i u nedostatku komunikacije s roditeljima, Jana ne želi da ide u školu, beži od kuće i počinje da krade. Bežeći, ona sreće klovna, ali pravog, i on polako počinje da menja njen način razmišljanja učeći je da nije lepo krasti i da je najbolje da se završi škola i da sam svojim znanjem i talentom zarađuješ za život. Njih dvoje spremaju predstavu i izvode je u parku - objašnjava Jovan Ljubenović, glumac i režiser ove predstave.

Komad je režirala i u njoj igra njegova koleginica Nataša Balog.

Ona kaže da u „Klovnu i Jani“ima mnogo smeha, šaljivih situacija, kao i mnogo ljubavi i sreće, ali da je predstava edukativno-vaspitnog karaktera.

- I najozbiljnija situacija može se rešiti na veoma jednostavan način ako imate za prijatelja Klovna koji će sve učiniti da vas vrati na pravi put, čak i po cenu da na kraju bude ostavljen, zaboravljen. A da li će stvarno tako biti, ostaje da saznate - kaže Balogova.

Premijera u četvrtak: Nataša Balog i Jovan Ljubenović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.