Velšani jači za Bejla, ali i mi imamo adute

Vreme je za najveći izazov. Rival “orlova” u kvalifikacijama za Mundijal je polufinalista prethodnog Evra.

24 Sata (Serbia) - - SPORT - Ld/vz

POVREDE - Izabranici Slavoljuba Muslina su vodeći u grupi D, ali će protiv Velsa (subota, 20.45) u Kardifu biti lišeni pomoći Aleksandra Kolarova, koji je na prethodnom meču dobio drugi žuti karton i automatski je suspendovan. Za Srbiju zbog povrede neće igrati Ljubomir Fejsa i Jagoš Vuković.

- To su redovni problemi, imamo povrede Fejse i Vukovića... Igrali smo bez Nemanje Matića, pa i Aleksandra Kolarova, koji opet neće igrati, ali smo opet uspeli da pobeđujemo. To nas nije omelo. Treba da nastavimo da se borimo. Naš cilj su tri boda, ali zavisi i kako će se meč odvijati. Ako nas Velšani nadigraju, bio bih zadovoljan i sa bodom - rekao je Muslin.

Zna se odakle preti najveća opasnost za naše fudbalere, zvezda Velšana Garet Bejl je u sjajnoj formi.

- Vels i mi imamo sličnu igru. Analizirali smo ih dobro, znamo kako treba da igramo protiv njih. Verujem da ćemo do duela sa Velšanima uspeti sve da uvežbamo. Nećemo individualno mnogo pažnje obraćati na Bejla, koji je u sjajnoj formi, postiže golove. Vraćaju im se iz povreda Remzi i Alen... No, imamo i mi svoje adute - dodao je selektor.

Najbolji fudbaler Srbije Dušan Tadić veruje da će “orlovi” pronaći način da zaustave asa Reala.

- Biće veoma teško da ga zaustavimo jer je jedan od najboljih fudbalera na planeti. Ipak, mislim da ćemo pronaći način da izađemo s njim na kraj, ali i sa svim Velšanima. Oni zaslužuju respekt jer su polufinalisti prošlog evropskog prvenstva. Kod nas uvek postoji pritisak, bez obzira da li je kvalifikacioni ili prijateljski meč. Takav smo narod, stvaramo pritisak i onda kad ne bi trebalo da ga bude - istakao je Tadić.

Kapiten Branislav Ivanović je bio član selekcije koja je u kvalifikacijama za Mundijal dva puta dobila Velšane.

- Tada su bili u stvaranju ekipe, a sada su puni samopouzdanja i veruju da mogu svakog da pobede. To je za nas otežavajuća okolnost jasan je Ivanović.

Naši momci će, nakon duela sa Velsom, 15. novembra odigrati prijateljski meč u Harkovu sa Ukrajinom.

Doček u Pazovi: Kostić je u odličnoj formi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.