“Do Laze su zvezde bili samo gitaristi i pevači”

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - N. Džodan

Bio je jedan od omiljenih domaćih muzičara, član “Bijelog dugmeta” i “Smaka”, kompozitor, producent i aranžer. U čast Laze Ristovskog, koji je preminuo pre deset godina, večeras (20 sati) u Sava centru biće održan koncert “Iza horizonta”.

LEGENDA - Mislim da je trebalo ranije da se dogodi ovaj koncert, ali ja nisam bila u stanju da to iznesem. Glupo je pričati koliko mi on nedostaje, ali imam utisak kao da smo ga vratili. Ne znam samo kako ću koncert preživeti, ali sada samo lepe emocije osećam. Čak sam i sanjala Lazu kako mi kaže da će biti na koncertu - kaže Sanda Ristovski Grlić, ćerka popularnog muzičara.

Za svog oca kaže da je bio veliko dete, uvek veseo i nasmejan.

- Samo dok sam bila baš mala, on je bio veliki autoritet, a kasnije smo imali taj divan topao odnos, mogli smo da pričamo o svemu, dešavalo se i da me pozove oko dva ujutro da mi pusti nešto što je radio - priseća se ona.

Na koncertu će nastupiti najznačajniji Lazini saradnici na čelu sa Goranom Bregovićem, Alenom Islamovićem, prijatelji iz grupe “Smak”, Kiki i “Piloti”, “Neverne bebe”, “YU grupa”, Aleksandar

Lokner, Vlatko

Stefanovski,

Vasil Hadžimanov, Zana, Bilja

Krstić, Nikola

Čuturilo...

- Bio mi je idol kada sam bio klinac, od 1985. i koncerta u Moskvi, gde su svirali Bajaga i “Instruktori” i “Bijelo dugme”, počelo je naše prijateljstvo, a devedesetih smo počeli da sarađujemo. Mislim da smo ostavili lep instrumentalni album “Naos” - podsećao se Aleksandar Lokner.

Milan Đurđević iz “Nevernih beba” kaže da su Lazu svi gledali kao heroja tog instrumenta. - Do tada su zvezde bile gitaristi i pevači, a kada se on pojavio, odjednom je klavijaturista postao zvezda - zaključuje Đurđević.

U sklopu projekta „Iza horizonta“u Mikser hausu večeras se završava istoimena izložba, a biće snimljen i film o životu i delu Ristovskog.

BIO JE VELIKO DETE:

SANDA RISTOVSKI GRLIĆ, ĆERKA SLAVNOG MUZIČARA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.