SMS VESTI

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

SANU - Izložba "Nauka i tehnika: Realizovana rešenja članova Odeljenja tehničkih nauka SANU" biće otvorena

10. novembra u Galeriji nauke i tehnike Srpske akademije nauka i umetnosti. Izložba traje do 26. novembra.

SRPKINJA - Sunčici Denić za knjigu "Nevreme" i Stani Dinić Skočajić za delo "Teglice za bubice" dodeljena je pesnička nagrada "Milica Stojadinović Srpkinja" za 2016. godinu, saopštila je juče Književna zajednica "Borisav Stanković".

NAGRADA - Film "Dnevnik mašinovođe" dobio je nagradu za najbolji dugometražni filma na ARPA Film Festivalu u Los Anđelesu. Film po scenariju i u režiji Miloša Radovića osvojio i nagradu za najbolji scenario na tom festivalu nezavisnog filma.

TERAZIJE - Pozorište na Terazijama od 12. do 17. novembra sprema Nedelju mjuzikla. Na blagajni pozorišta karte će se prodavati sa popustom od 30 odsto za predstave u ovom terminu, a kupci mogu da računaju i na poklon kupon za popust prilikom sledeće kupovine ulaznica. Prodaja karata počela je juče.

BEBE - Korisnici Bebi-servisa od decembra će plaćati novu cenu za osmočasovnu brigu o deci. Poskupljenje će iznositi skoro 30 odsto pa će mesečna cena biti 36.406 dinara.

ŠUGA - Nekoliko učenika Srednje medicinske škole "Stevica Jovanović" u Pančevu zarazilo se šugom, potvrdila je za "Blic" direktorka Zavoda za javno zdravlje u ovom gradu dr Ljiljana Lazić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.