Desetine reka se izlile, počela evakuacija

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO/SV -

POPLAVE - Zbog kiše koja je lila 15 sati izlila se reka Vidrenjak i obustavljen je bio saobraćaj na deonici Tutin - Mehov Krš, saopštili su juče "Putevi Srbije". Evakuisane su četiri porodice u opštini Tutin. Ugrožen je i centar Sjenice, ali i 20 domaćinstava u kruševačkim selima Veliki Šiljegovac i Kaonik.

"Najveće padavine zabeležene su u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu gde je evakuisano 12 osoba, a uglavnom je reč o bujičnim vodotokovima i poplavljenoj putnoj infrastrukturi, te su ljudi izvlačeni iz vozila i evakuisani", izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić.

Poplavljena su i dvorišta tutinskih srednjih škola pa nije bilo nastave. Reka Vapa poplavila je desetak domaćinstava i pomoćnih objekata, zbog čega je na delu opštine Sjenica proglašena vanredna situacija.

Ribarska reka izlila se u selima Veliki Šiljegovac i Kaonik u okolini Kruševca i ugrozila oko 20 domaćinstava. Na području Kruševca u protekla 24 sata palo je oko 50 litara kiše po metru kvadratnom, a vodostaj Rasine je u gornjem toku u nadolaženju. Takođe, vodostaj Lima kod Prijepolja juče je učetvorostručen u odnosu na merenja od pre dva dana, a kod Kuršumlije su vodostaji Toplice, Kosanice i Banjske za nekoliko sati porasli za više od jednog metra.

PRIJEPOLJE

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.