Valjak u gostima pregazio Solnok

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - vt

Košarkaši Partizana, predvođeni Birčevićem, ostvarili su treću pobedu u svojoj grupi FIBA lige šampiona, pošto su u Mađarskoj savladali ekipu Stojana Ivkovića sa 70:55.

SIGURNI - Košarkaši Partizana ostvarili su treću pobedu u svojoj grupi FIBA lige šampiona, pošto su u Solnoku, uz sjajnu podršku desetak svojih pristalica, savladali ekipu trenera Stojana Ivkovića sa 70:55 (20:16, 13:16, 20:14, 17:9).

Partizan je dobro otvorio utakmicu sa 5:14, ali nije napadački, sem Birčevića, materijalizovao da se i više „odlepi“. Kada je Solnok počeo da pogađa spolja (6/13 za tri), vratio se u meč. Partizan je jednu loptu manje prodao, imao skok više i tri asistencije više od protivnika, ali je na poluvremenu imao samo 32-33.

Falili su i poeni Hačera, koji je na parketu proveo samo pet minuta zbog prerano dobijene tri lične greške, što se uz lošu selekciju faulova, odsustvo povređenih Veličkovića i Majstorovića, osetilo u timu Aleksandra Džikića, koji je u finišu prvog poluvremena dobio „tehničku“.

Srećom, probudio se Hačer, uz 11 asistencija Ratkovice, što je iskoristio Luković pa je odličnom odbranom i građenjem svog reketa, crno-beli tim izbegao još jednu uzbudljivu završnicu.

ADUT: DUŠAN TADIĆ

Birčević je gurao crno-bele do pobede i kad se činilo da se mađarski tim

primiče

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.