Do nove zdravstvene kartice od danas preko neta

Građani koji nisu podneli zahtev za zamenu stare zdravstvene knjižice za novu karticu od danas to mogu da urade i putem nacionalnog portala eUprava (www. euprava.gov.rs).

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - A. Đokić

Građani koji nisu podneli zahtev za zamenu stare zdravstvene knjižice od danas to mogu da urade i putem nacionalnog portala eUprava (www.euprava.gov.rs).

KLIK - Građani mogu elektronskim putem od kuće, sa posla, gde god imaju kompjutere, da se prijave preko portala E-uprave za zamenu stare zdravstvene knjižice, ne moraju da čekaju po šalterima - kaže ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.

Naručivanjem preko interneta možete izabrati da vam dokumenta dostave na adresu na koju ste prijavljeni u bazi RFZO i ta adresa će biti ponuđena kao opcija prilikom popunjavanja zahteva. Troškovi izrade su 400 dinara po knjižici ako se preuzimaju lično. Za dostavu na kućnu adresu cena je 469 dinara po knjižici.

Građanin jednom uplatom plaća za sebe i za članove porodice za koje je podneo zahtev i koji su preko njega osigurani. Oni koji su platili takse, a nisu predali zahtev u filijali i žele da podnesu zahtev preko eUprave, RFZO će na zahtev i po redovnoj proceduri vratiti novac. Krajnji rok za podnošenje zahteva je 31. decembar.

Kako do kartice

- Idite na veb-stranicu: www. euprava.gov.rs;

- Kliknite na baner na početnoj stranici portala eUprava. Odaberite filijalu ili ispostavu na osnovu podatka iz stare zdravstvene knjižice; Popunite elektronski obrazac. Izaberite da li je preuzimate lično ili želite dostavu na kućnu adresu; - Popunite uplatnicu;

- Nakon izvršene uplate, na svom profilu na portalu eUprava možete pratiti status zahteva: kada je proknjižena uplata, kada je RFZO uzeo zahtev u obradu, kao i kada je RFZO izradio karticu zdravstvenog osiguranja;

- Kada je knjižica izrađena, dobićete informaciju na svom profilu na portalu e-Uprava, odnosno putem mejla ili SMS-a (ako ste tu opciju podesili na svom korisničkom nalogu na portalu e-Uprava) da možete da je preuzmete ili da vam je poslata na adresu na kojoj ste prijavljeni.

Kartica košta 469 dinara ako vam je dostavljaju na kućnu adresu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.