Sve uloge postanu deo tebe - kad radiš dobro

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - A. Kalaba

Katarinu Žutić trenutno gledamo u hit filmu “Jesen samuraja”, a 12. novembra čeka je premijera predstave “Deca radosti” u Ateljeu 212. U pauzi smo s Kajom popričali o aktuelnim projektima, ali i načinu na koji doživljava svoje uloge kao glumica koja je svoju karijeru zacrtala još kao tinejdžerka.

Kakve uloge vam je najteže da igrate?

- Nisam sigurna da znam odgovor na to pitanje... Neke uloge koje se na prvo čitanje čine jasne umeju da budu dosta teške da se izvedu i obratno, to umnogome zavisi od odnosa reditelja i glumca.

A koju ste od dosadašnjih uloga doživeli kao najbližu vama privatno?

- Sve su uloge kad ih uradite na pravi način bliske vama. Naravno, to ne znači da ako igrate ubicu idete okolo i ubijate ljude, ali znači da ulogu koju sprovedete kroz sebe, a jedino tako i možete da je napravite istinitom, ona postaje deo vas.

Na šta prvo pomislite kad se danas setite snimanja filma “Vizantijsko plavo”?

- Pomislim koliko sam bila mlada. Tada sam imala 19 godina, dakle još sam bila tinejdžer, sada se to čini davno. Taj film je mojoj karijeri dao ozbiljan pečat i smernicu, pa ga zbog toga jako volim.

Nedavno ste otkrili da se predstava “Deca radosti” koju trenutno spremate u Ateljeu 212 bavi bendom Ekatarina Velika... Na koji način?

- Odličan tekst Milene Marković je samo inspirisan tim bendom, ali zapravo se bavi sublimacijom vremena od sedamdesetih do danas, koliko je naša zemlja od tog vremena pretrpela promena, za teritorijalne znamo svi, ali ovde pričamo o socijalnim i emotivnim promenama na nivou jednostavnih, svakodnevnih porodica i opštem neprepoznavanju pravih vrednosti u pravom trenutku.

Kako se vi sećate tog vremena?

- Ako pričamo o vremenu kad je EKV pravio svoju muziku, ja sam išla u školu i zajedno sa svojim vršnjacima sa nestrpljenjem čekala da izađe sledeći album ovog zaista velikog benda, koji je osim sjajne muzike imao izuzetno jake stihove, koje sada mnogo bolje razumem nego tada, ali sam tada samo prepoznavala da je reč o nečemu velikom.

Šta se dešava s Kamikazama?

- Kamikaze su završile remiks nove pesme “Svetski trend”, kad montiramo spot izaći ćemo pred javnost, nadamo se da će to biti oko Nove godine.

Šta slušate ovih dana?

- Pošto premijera “Dece radosti” izlazi 12. novembra, trenutno slušam indikacije rediteljke Snežane Trišić s kojom sarađujem već treći put. Mislim da se ona već potvrdila kao odličan reditelj i drago mi je da sam deo njenog tima. Osim toga smo radili na remiksu naše nove pesme, pa su mi i toga pune uši. Premijera komada "Deca radosti",

inspirisanog bendom EKV, biće 12. novembra u

Ateljeu 212

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.