SMS VESTI

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

SLAVIJA - Po svemu sudeći, došao je kraj tenderskih muka i izgradnja fontane na Slaviji bi mogla da krene u decembru. Kako je najavljeno iz Gradske uprave, danas bi trebalo da bude potpisan ugovor o izgradnji fontane na Trgu Slavija između Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i firme "PMC inženjering".

UKRAS - Probe novogodišnje rasvete u toku su već desetak dana na beogradskim ulicama, a od danas će praznično osvetljenje i zvanično biti u funkciji na 50 lokacija širom prestonice i tako ostati do kraja januara.

NAUKA - Prodaja ulaznica za jubilarni 10. festival nauke, koji se pod sloganom "Čista desetka" održava od 15. do 18. decembra na Beogradskom sajmu, počinje danas. Karte se mogu kupiti na Eventim prodajnim mestima po ceni od 450 dinara. Deca do pet godina uz pratnju roditelja ili staratelja, ne plaćaju ulaz.

PLOTUN - Uoči Dana primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra, pripadnici Garde Vojske Srbije izvršiće danas počasnu paljbu sa Savske terase Kalemegdanskog parka. Biće ispaljeno deset plotuna iz šest artiljerijskih oružja u 16 sati.

KNJIGE - U Biblioteku grada Beograda upisano je tokom oktobra blizu 25.000 novih članova.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.