Nepoznati (ili zaboravljeni) a prelepi ćoškovi planete

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET - Uj

ODMOR - Postoje određeni ćoškovi sveta na koje mnogi nikada ne pomisle da su idealne destinacije za novi početak. Mnoga od njih zaista ostavljaju bez daha svojim izgledom, ali i niskim cenama. Potrebno je samo da spakujete kofer i vrlo brzo naći ćete se u raju na Zemlji, makar turistički, nakratko.

Ostrva Avarua (Kukova ostrva) smeštena su 2.000 kilometara severoistočno od Novog Zelanda, a njihove plaže nisu ništa manje predivne od onih na Maldivima ili Sejšelima. Međutim, u poređenju sa tim egzotičnim lokacijama, tamo je moguće iznajmiti stan za 130 dolara mesečno i turista je relativno malo, otprilike njih 100.000 godišnje. Primera radi, Havaje poseti njih 8 miliona. Avarua je gotovo idealna lokacija, ali postoji jedna caka - strancima nije dozvoljeno da kupuju nekretnine, ali mogu da ih iznajme na 60 godina.

Češki Krumlov je kao iz bajke, lociran je unutar oblasti koja se zove Boemija i podseća na jedan veliki zamak. Sve ulice popločane su kaldrmom, večera za dvoje će vas koštati 20 dolara, a stan možete da iznajmite za 400 dolara mesečno.

VIŠE NA WWW.24SATA.RS

ČEŠKI KRUMLOV OSTRVA AVARUA (KUKOVA OSTRVA)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.